Search by category:
Egyéb kategória

Foci-Eb: Balhék, őrizetbe vételek a holland–török negyeddöntő után

Foci-Eb: Balhék, őrizetbe vételek a holland–török negyeddöntő után

Mészáros Richárd

2024. 07. 07., v – 19:30

A német rendőrség 54 embert őrizetbe vett, 64-gyel szemben pedig nyomozást rendelt el a szombat esti, berlini meccs kapcsán, amelyen a holland labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte a török csapatot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A hatóság vasárnapi közlése szerint a vádpontok között könnyű és súlyos testi sértés, birtokháborítás, csalás, illetve
a kábítószer-törvények megsértése szerepel. Az Olimpiai Stadionban rendezett és előzetesen jelentős kockázatúnak minősített mérkőzéssel összefüggésben összesen 3200-an teljesítettek szolgálatot, akik közül a különböző incidensek során két rendőr sérült meg.

A stadion környékén mintegy nyolcezer török részvételével zajló szurkolói felvonulást a rendőrség megállította, miután a drukkerek többször is bemutatták azt a nacionalista tisztelgést, melynek használatáért a törökök hátvédje, Merih Demiral – még a hollandok elleni mérkőzés előtt – kétmeccses eltiltást kapott.

A 19 ezres holland szurkolói felvonulás incidensek nélkül zajlott le, bár a rendőrség közlése szerint mindkét válogatott hívei kisebb összecsapásokba keveredtek berlini fesztiválozókkal, de ezekből nem lett csetepaté, a hatóságok a feleket mindenütt szétválasztották.

Read More

Post Comment