Search by category:
Egyéb kategória

Humanitárius segély adott át Magyar Péter Kijevben

Humanitárius segély adott át Magyar Péter Kijevben

Kulcsár Péter

2024. 07. 11., cs – 18:27

A Tisza Párt humanitárius segélyét adta át csütörtökön Magyar Péter, a párt alelnöke abban a kijevi gyermekkórházban, amelyet hétfőn ért rakétacsapás – számolt be a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál a politikus Facebook-oldalán közzétett videófelvétel alapján.

Magyar Péter találkozott Volodimir Zsovnyirral, a kórház igazgatójával, akivel beszélt az orosz támadásról és annak következményeiről, majd kijelentette: a magyar emberek megértik és tudják, hogy Ukrajnának joga van megvédeni a területét.

Hangsúlyozta:, ő is békét akar, de „nem utazik magánrepülőgépeken diktátorokhoz és nem folytat titkos tárgyalásokat, hanem konkrét cselekedetekkel kíván segíteni”.

Magyar Péter szavai szerint ezzel a látogatásával bebizonyította „az ukrán testvéreknek és az ukrajnai magyaroknak”, hogy számíthatnak Magyarországra.

Az alelnök külön videófelvételen mutatta be azt a humanitárius segélyt, amelyet Magyarországról vitt magával. A szállítmányban többek között gumikesztyűk, vérzéscsillapító eszközök, kötszerek, ragtapaszok, lélegeztető ballonok, az újszülöttek ellátásához szükséges dolgok mellett rengeteg más orvosi segédeszköz és sok tartós élelmiszer kapott helyet.

Read More

Post Comment