Search by category:
Egyéb kategória

A cseh elnök január második felében kapja meg az oltást

A cseh elnök január második felében kapja meg az oltást
Mészáros Richárd
2021. 01. 03., v – 16:28

2021. január 3., vasárnap – 16:32
Miloš Zeman
Friss ikon
Off

Törzs

Babiš elmondta, hogy az államfő legközelebbi szokásos orvosi felülvizsgálata akkor esedékes, és akkor fogják beoltani azzal az oltóanyaggal, amely akkor éppen rendelkezésre áll. Zeman korábban úgy nyilatkozott, hogy meg szeretné várni, amíg elkészül egy olyan vakcina, amelyből egyetlen oltás is elég a védettséghez. A Csehországban jelenleg beadott Pfizer/BioNTech vakcinából két adag beadása szükséges.

Az újévi fogadásra az elnök eredetileg Babiš feleségét és gyermekeit is meghívta, és Zeman családja is jelen lett volna, amit az ellenzék és a közvélemény is megütközéssel fogadott, mert Csehországban jelenleg minden korábbinál szigorúbb járványvédelmi korlátozások vannak érvényben; kettőnél több ember nem találkozhat, ha nem egy háztartásban élnek. Végül egyik család sem volt jelen, csak az elnök és a miniszterelnök találkozott.

Bevezető

Miloš Zeman cseh elnök január második felében fogja megkapni az új típusú koronavírus elleni védőoltást – közölte vasárnap a Lányban található elnöki kúrián tartott újévi fogadás után újságírókkal Andrej Babiš cseh miniszterelnök.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment