Search by category:
Egyéb kategória

688 új eset egy hét alatt a Komáromi járásban

688 új eset egy hét alatt a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2021. 01. 04., h – 14:05

2021. január 4., hétfő – 17:16
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

A 688 pozitív esetből 420-at PCR-, 268-at pedig antigéntesztek segítségével azonosítottak – tudatta az Új Szóval Helena Uríčková, a RÚVZ igazgatóhelyettese és epidemológiai osztályának vezetője. A mai napon 1138 aktív esetet tartanak nyilván a járásban, ami némi csökkenést jelent a december 29-i eddigi rekordhoz (1307) képest.

Ami talán jó hírnek számít, hogy új gócpontokat nem azonosítottak egyetlen intézményben vagy cégnél sem, a pandémia viszont most teljes egészében családi körökben tombol. A RÚVZ epidemológusa elmondta, az elmúlt, illetve a jelenlegi hét napi 100-nál több esetszámait elsősorban a karácsonyi és szilveszteri családi összejövetelek okozzák. Mivel a kontaktszemélyeknek 5 napig kell várakozniuk a tesztek elvégzésére, ezért a szilveszteri és újévi látogatásoknak csak a napokban fogjuk megtapasztalni a valós hatását. Uríčková emlékeztetett, hogy ami a Komáromi járásban december 21-étől érvényes szigorúbb korlátozásokat illeti, azokkal a már bejelentett karácsony környéki rendezvények megtartását akadályozták meg – attól tartottak ugyanis, hogy a családi összejövetelek borítékolható hatását a különféle események csak tovább rontották volna.

Komáromban az elmúlt hétvégén a tűzoltság épületében letesztelték a Városi Hivatal, a Comorra Servis, a KOMVaK, a gondozószolgálat és a Járási Hivatal munkatársait. A csoportos vizsgálatnak az önkormányzat közlése szerint az volt a célja, hogy az ünnepeket követően biztosítani tudják az ezen intézmények által nyújtott szolgáltatásokat. A Városi Hivatal a napokban készíti elő a tanárok, tanítók és óvónők tesztelését. Az önkormányzat tájékoztatása alapján fel vannak készülve a tanulók esetleges tesztelésére is.

Bevezető
Komárom |

A napi esetszám gyakorlatilag folyamatosan 100 fölött van, december 28-a és január 3-a között pedig 688 fertőzött személyt szűrtek ki a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) adatai szerint.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment