Search by category:
Egyéb kategória

Ronaldo lehagyta Pelét a gólszerzők örökrangsorában

Ronaldo lehagyta Pelét a gólszerzők örökrangsorában
Hegedűs Norbert
2021. 01. 04., h – 09:03

2021. január 4., hétfő – 09:30
Cristiano Ronaldo
Friss ikon
Off

Törzs

A The Sun beszámolója szerint a 35 éves portugál klasszis ezzel megelőzte Pelét, a brazilok legendáját, a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokát, aki klubcsapataiban, illetve a válogatottban a hivatalos adatok alapján 757-szer volt eredményes. A brit napilap szerint Ronaldo mindössze egyetlen találattal van lemaradva az örökrangsort vezető cseh Josef Bicantól – igaz vele kapcsolatban olyan számítások is olvashatóak az interneten, hogy 805 gólja van, a brazil Romáriónak pedig 772. A Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF) számításai szerint Ronaldo 776, Pelé 767 gólos.

Ronaldónak – aki még novemberben egy válogatott mérkőzésen előzte meg a negyedik helyen Puskás Ferencet – legközelebb szerdán este, az éllovas, s az európai topligákban egyedüliként veretlen AC Milan otthonában lesz lehetősége arra, hogy beállítsa, vagy akár meg is döntse a rekordot.

Bevezető

Az Udinese elleni vasárnapi duplájával már 758 gólnál jár pályafutása során Cristiano Ronaldo, a Juventus ötszörös aranylabdás futballistája.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment