Search by category:
Egyéb kategória

Trump szimpatizánsai megostromolták a Capitoliumot

Trump szimpatizánsai megostromolták a Capitoliumot
Macsicza Mark
2021. 01. 06., sze – 20:59

2021. január 6., szerda – 21:10
usa
Friss ikon
Off

Törzs

Donald Trump beszéde után a leköszönő elnökkel szimpatizálók megrohanták a Capitolium épületét, hamar dulakudásba kezdtek az útjukba álló rendőrökkel. Több képviselő is felszólította a tüntetőket, hogy maradjanak békések, a Trump-szimpatizánsok ennek ellenére berontottak a szenátusi ülésterem előtti folyosóra.

 

BREAKING: Trump supporters have breached the Capitol building, tearing down 4 layers of security fencing and are attempting to occupy the building — fighting federal police who are overrun This is the craziest thing I’ve ever seen in my life. Thousands, police can’t stop them pic.twitter.com/VVdTUwV5YN— ELIJAH SCHAFFER (@ElijahSchaffer) January 6, 2021

 

A Guardian információi szerint a Capitoliumban zárlatot rendeltek el, senki sem mehet se ki, se be, Mike Pence alelnököt pedig ki is menekítették.

Donald Trump azt írta a tüntetőknek, hogy

Kérem, támogassák a Capitolium rendőreit. Ők valóban a hazánk oldalán állnak. Maradjanak békések!

A televíziók értesülése szerint a hatóságok könnygázt vetettek be az erőszakot alkalmazó, az elnököt támogató több száz tüntető ellen, és a rend fenntartása érdekében erősítést kértek.

Washington polgármestere helyi idő szerint délután 6 órától kijárási tilalmat rendelt el.

They just put up a cross in front of the capitol building pic.twitter.com/0LrGQ5zj9e— Anna Timmer (@VeritasSola) January 6, 2021

(mm, 444)

Bevezető
Washington |

Lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét szerdán.

Település / hely
Washington

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment