Search by category:
Egyéb kategória

A járáshatárokon is ellenőrzi a rendőrség a szabályok betartását

A járáshatárokon is ellenőrzi a rendőrség a szabályok betartását
Mészáros Richárd
2021. 01. 07., cs – 10:26

2021. január 7., csütörtök – 10:44
koronavírus rendőrség
Friss ikon
Off

Törzs

Emellett azokat a helyeket is ellenőrzik, ahol több ember találkozik egymással (például élelmiszerboltokban, drogériákban vagy akár a mintavételi pontok előtt), valamint a vonaton utazók is számíthatnak igazoltatásra.

A rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy aki csak teheti, maradjon otthon. Továbbá felhívták a figyelmet, hogy ha valaki dolgozni megy, akkor a rendőrök elkérhetik a munkáltató által kiállított igazolványt. Ezenkívül a higiéniai előírásokra is oda fognak figyelni, tehát a kültéri maszkviseletre, a karanténkötelezettség betartására, valamint a boltok és a vendéglátóipari egységek szigorított működésére.

„Az előírások megszegése esetén minden egyes ügyet egyénileg bírál el a rendőrség. A pénzbírság nagysága marad a régiben, vagyis helyszíni bírságként 1000, közigazgatási eljárás esetén viszont akár 1650 euró is lehet”

– üzente a rendőrség.

Bevezető

A súlyosbodó vírusadatokra való tekintettel a szlovák rendőrség szigorúbb ellenőrzéseket tart. A közösségi oldalukon arról tájékoztattak, hogy szúrópróbaszerűen igazoltathatnak a járási határokon. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment