Search by category:
Egyéb kategória

Megkezdték az érsekújvári kórházi alkalmazottak beoltását

Megkezdték az érsekújvári kórházi alkalmazottak beoltását
Száz Ildikó
2021. 01. 07., cs – 13:32

2021. január 7., csütörtök – 16:00
Csütörtöki kórházi oltás
Friss ikon
Off

Törzs

Alena Tamaškovičová, a kórház belső szervezési igazgatóhelyettese elmondta, első körben 360 adag oltóanyag érkezett, de jövő hét folyamán újabb szállítmányt várnak a kórház gyógyszertárába.

Érsekújvár, kórház

Addig be kell szerezniük a hűtőberendezést, ahol tárolhatják a vakcinát. Csütörtökön 10 órakor kezdték meg az oltást az egészségügyi központ földszinti csarnokához közeli teremben. Nagy volt az érdeklődés az egészségügyi alkalmazottak részéről, akik aznap 14 óráig, másnap ismét 10-től 14 óráig oltathatták be magukat. Elsőként Anna Mikovičová, a kórház mikrobiológiai központjának a főorvosa kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, majd Karol Hajnovič, a kórház egészségügyi igazgatóhelyettese.

Érsekújvár, kórház

A sorban állók között a vörös zónában dolgozókon kívül a sürgősségi betegellátó központ alkalmazottaival találkozhattunk.

Érsekújvár, kórház

Az első oltási napon jelen volt Marian Viskup, a kórház közelmúltban kinevezett igazgatója. Marian Viskup a fenntartó tájékoztatása szerint ideiglenesen tölti be a vezetői feladatkört, amíg az egészségügyi minisztérium egy új versenypályázatot követően nem nevezi ki az új kórházigazgatót.

Érsekújvár, kórház

Karol Hajnovič elmondta, az érsekújvári kórház vörös zónájában lévő standard és intenzív ágyak mintegy 92 százaléka foglalt, eddig még egyetlen koronavírus-beteget sem kellett elutasítaniuk. Elmondása szerint, ha a galántai kórház teljes Covid-reprofilizálása megtörténik, az érsekújvári helyzet valamelyest javulhat.

„Jelenleg is folyamatban van a galántai kórházban kezelt néhány beteg átszállítása az érsekújvári intézménybe. Egy galántai beteget vettünk fel az intenzív osztályra és mintegy 4-6 betegünk lesz ebből a térségből a belgyógyászati klinikán. Van egy olyan megállapodásunk is, hogy a nem szállítható kismamák az ottani kórházban maradnak szülni, a szállítható kismamák az érsekújvári kórházba kerülhetnének. Hajlandók vagyunk további betegeket is felvenni a kórházunk belgyógyászati klinikájára” – tájékoztatott Karol Hajnovič.

Érsekújvár, kórház

Az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben jelenleg 148 betegről gondoskodnak a vörös zónában és naponta 250 antigén-tesztelést, valamint 300 PCR-tesztelést végeznek. Csütörtöki látogatásunk során mintegy harmincan sorakoztak a kórház parkolójában lévő tesztelőpontnál.

Bevezető
Érsekújvár |

Csütörtökön és pénteken az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet vörös zónájában dolgozókat, majd a más részlegeken, illetve a szakrendelőkben dolgozó egészségügyi alkalmazottakat is beoltják a koronavírus elleni vakcinával.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment