Search by category:
Egyéb kategória

Szombaton ne várjuk a postást!

Szombaton ne várjuk a postást!
Molnár Iván
2021. 01. 07., cs – 17:12

2021. január 8., péntek – 07:00
postás
Friss ikon
Off

Törzs

„A posta szombaton, január 9-én egyszeri alkalommal átmenetileg felfüggeszti a sajtó kézbesítését, az előfizetők a lapok hétvégi számához így csak hétfőn, január 11-én juthatnak majd hozzá” – jelentette be Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője. A késés az összes szlovákiai lapot, köztük az Új Szót is érinti. Nem ez azonban az egyetlen negatív hír a posta részéről. Akiknek például halaszthatatlan ügyük akadna a postán, érdemes erre még ma sort keríteniük, a hétvégén ugyanis az összes szlovákiai postahivatal zárva tart.

„A rendkívül aggasztó járványhelyzet miatt január 9-én és 10-én is zárva tartanak a kirendeltségeink”

– mondta el Dorčáková. Szerinte ezzel az alkalmazottaiknak szeretnék lehetővé tenni, hogy a legfertőzöttebb régiókban, elsősorban a Nyitrai járásban és az ezzel határos többi járásban is elmehessenek magukat leteszteltetni.

Az előttünk álló időszakban azonban a hét egyéb napjain is fel kell készülnünk a postai szolgáltatások akadozására. „Az elmúlt napokban megugrott azon alkalmazottaink száma, akik elkapták a fertőzést vagy a fertőzés gyanúja miatt karanténba kellett vonulniuk, ami a postai szolgáltatásokra is rányomja a bélyegét” – mondta el Dorčáková. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyre több helyen késhet vagy akadozhat a kézbesítés, és a postahivatalok nyitvatartási ideje is egyik pillanatról a másikra változhat. „Az ügyfeleinknek ezért azt ajánljuk, hogy mielőtt ellátogatnak valamelyik postahivatalba, előtte tájékozódjanak az aktuális nyitvatartási időkről a www.posta.sk címen elérhető honlapunkon” – tette hozzá Dorčáková. Az alkalmazottak hiánya miatti korlátozások a posta 0850 122 413-as telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatát is érintik. A hívásokat az említett számon csak munkanapokon, reggel nyolctól délután négyig fogadják.

Jana Lukáčová, a Szlovák Posta kommunikációs és marketingosztályának a vezetője szerint a posta honlapján található meg a pontos útmutató azok számára is, akik a szolgáltatásaik, így például a késve kézbesített sajtó miatt szeretnének reklamálni. A panaszunkat szóban is jelezhetjük az adott postahivatalban, de a posta honlapján is közzétették az ezzel kapcsolatos nyomtatványokat. A panaszt elküldhetjük a staznosti@slposta.sk, zakaznickyservis@slposta.sk e-mail-címekre, de levélben is elküldhető a posta címére (Slovenská pošta, a.s., Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica 1). A panasz elbírálására a postának az egyszerűbb belföldi ügyek esetében legfeljebb 30, a bonyolultabbaknál 90 napja van. Akik a panasz elbírálásával nincsenek megelégedve, azok a második körben a postai ombudsmanhoz fordulhatnak (Slovenská pošta, a.s., Dr.h.c. doc. Ing. Ján Jasovský, PhD., Ombudsman, Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica 1), akinek a levelüket az ombudsman@slposta.sk címre is elküldhetik. Nem árt azonban hangsúlyozni, hogy az ombudsmanhoz csak akkor fordulhatunk, ha már reklamáltunk, és nem vagyunk elégedettek ennek az eredményével.

Bevezető
Pozsony |

A koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb bajban a Szlovák Posta, lapunk előfizetői az Új Szó szombaton, vagyis holnap megjelenő számához így ezúttal is csak jövő hétfőn juthatnak hozzá.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment