Search by category:
Egyéb kategória

Meghalt egy amerikai rendőr, aki a Capitolium ostromában sebesült meg

Meghalt egy amerikai rendőr, aki a Capitolium ostromában sebesült meg
Hegedűs Norbert
2021. 01. 08., p – 10:25

2021. január 8., péntek – 10:30
Capitolium
Friss ikon
Off

Törzs

A példátlan incidensnek így már öt halálos áldozata van, a többiek civilek voltak, akik közül egy nőt a rendőrök lőttek le, hárman pedig valamilyen traumába haltak bele, amelyet még nem tisztáztak.

Brian Sicknick aközben sebesült meg, hogy a törvényhozás épületét védő kollégáival együtt összecsapott szerdán az erőszakos tüntetőkkel – közölte a külön a Capitolium védelmére rendszeresített egység. Az összecsapásból Sicknick még saját lábán vissza tudott menni hivatalába, majd ott összeesett – tették hozzá. Halála ügyében a washingtoni rendőrség a capitoliumi és a szövetségi rendőrség segítségével, emberölés gyanújával indított nyomozást. Sicknick 12 éven át szolgálta a capitoliumi rendőrséget.

Szerdán este Donald Trump elnök több száz híve erőszakkal behatolt a törvényhozás épületébe, és végül a nemzeti gárda segítségével több óra alatt sikerült őket eltávolítani az épületből. Az ostrom előtt Trump egy washingtoni gyűlésen mondott beszédében feltüzelte híveit, egyebek közt ismét azt állította, hogy csalás miatt veszítette el a választást.

Az AP hírügynökség értesülése szerint a példátlan incidens miatt január 16-i hatállyal lemond tisztségéről a capitoliumi rendőrség vezetője, Steven Sund. A lépésre Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke szólította fel, de mások között a rendőrségi szakszervezet vezetője is szorgalmazta lemondását. Szintén az AP egy védelmi tisztségviselőre és két további, az ügyet jól ismerő forrásra hivatkozva jelentette, hogy a védelmi minisztérium vasárnap felajánlotta segítségét a capitoliumi rendőrségnek, de az elhárította ezt annak ellenére, hogy hetek óta várható volt ott január 6-án, Joe Biden elnökválasztási győzelmének kongresszusi megerősítésekor tüntetés, és nem voltak kizárhatók erőszakcselekmények sem.

Bevezető

Belehalt sérüléseibe a kórházban egy amerikai rendőr, aki a Capitolium tüntetők általi ostromában sebesült meg – közölték helyi idő szerint csütörtökön este hivatalosan.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment