Search by category:
Egyéb kategória

Életbe lépett a szigorítás az osztrák–szlovák határon

Életbe lépett a szigorítás az osztrák–szlovák határon
Mészáros Richárd
2021. 01. 09., szo – 09:00

2021. január 9., szombat – 09:14
osztrák határ
Friss ikon
Off

Törzs

Ausztria szombatra virradóan lezárta a kisebb határátkelőket Szlovákia és Csehország felé, és a nagyobbaknál is egyesével ellenőrzik a beutazni szándékozókat.

„Ebben a két országban – és elsősorban Csehországban – olyan magas a koronavírus megbetegedések száma, hogy Ausztria kénytelen volt lépni”

– indokolta a Karl Nehammer belügyminiszter.

Aki nem vállalja a tíznapos karantént, azt visszafordítják a határon. A szigorítás azokra az ingázókra nem vonatkozik, akik osztrák munkáltatói igazolással rendelkeznek.

Az osztrák belügyminisztérium adatai szerint december 19-e óta – ekkor léptek életbe a szigorúbb beutazási korlátozások – több mint egymillió határellenőrzést folytattak le, és ennek következtében 12 000 esetben tagadták meg a beutazást, illetve 72 000 embert küldtek hatósági házi karanténba.

Bejelentették azt is, hogy Ausztria meghosszabbította – az eredetileg január 10-én lejáró – beutazási tilalmat a légi forgalomban a Nagy-Britanniából és Dél-Afrikából érkező gépekre. Ezzel kívánják elejét venni a SARS2 koronavírus angol mutációja, illetve a dél-afrikai variáns további behurcolásának.

Bevezető

Ausztria szombat éjféltől megerősítette a határellenőrzéseket Szlovákia és Csehország vonatkozásában, tekintettel arra, hogy a két országban nagyon megugrott a koronavírus-megbetegedések száma az elmúlt időszakban. Ezen egyidőben a vírus új, az eddiginél gyorsabb ütemben fertőző mutációja miatt meghosszabbították a Nagy-Britanniára és Dél-Afrikára vonatkozó beutazási tilalmat a légi forgalomban.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment