Search by category:
Egyéb kategória

Matovič nem hívja vissza Sulíkot, a kormánynak legkésőbb hétfőn döntenie kell az országos tesztelésről

Matovič nem hívja vissza Sulíkot, a kormánynak legkésőbb hétfőn döntenie kell az országos tesztelésről
Hegedűs Norbert
2021. 01. 10., v – 12:39

2021. január 10., vasárnap – 12:46
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

Matovič azt szeretné ha a kormány még vasárnap, de legkésőbb hétfőn összeülne. Szeretné elkerülni a gyárak bezárását és hogy meg kelljen tiltani az embereknek, hogy munkába menjenek.

Matovič azt állítja, hogy a jelenleg is tartó lockdownnak és a szilveszter óta bevezetett korlátozásoknak nem látszik a hatása.

A kormányfő szerint a Covid-19 vírus brit mutációja már elterjedt az országban.

Matovič Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterről is beszélt, akit állítása szerint nem akar visszahívni. Ugyanakkor jelezte, hogy Sulíknak magától le kellene mondani a posztról.

A kormányfő szerint Štefan Holý (Sme rodina) nem csinált semmi törvényelleneset, mikor Nagy-Britanniából hazatérve élt a közegészségügyi hivatal által megítélt kivételekkel. Matovič szerint Holý csak abban hibázott, hogy nem tudatta az újságírókkal, hogy kivételes helyzetben van.

Azokat a koronavírusos képviselőket, akik december elmentek a parlamentbe szavazni, Matovič megdícsérte, mert szerinte akkor az volt a prioritás, hogy elfogadják a törvényt, amivel emberéletek menthetők meg.

Bevezető

A kormány rendkívüli ülésen dönt az új tesztek vásárlásáról és az újabb tömeges tesztelésről – mondta Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a TA3 politikai vitaműsorában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment