Search by category:
Egyéb kategória

A minisztérium felszólítja a körzeti orvosokat, hogy lássák el a betegeiket

A minisztérium felszólítja a körzeti orvosokat, hogy lássák el a betegeiket
Hegedűs Norbert
2021. 01. 14., cs – 15:34

2021. január 14., csütörtök – 15:46
orvos illusztráció
Friss ikon
Off

Törzs

„Jelentősen növekszik a kritikus állapotban kórházba kerülő betegek száma. COVID-19-fertőzéssel érkeznek a kórházakba, és néhányan közülük nem tudtak kapcsolatba lépni a körzeti orvosukkal, még telefonon sem. Sajnos sokszor súlyos állapotban vannak, és már nem tudunk rajtuk segíteni” – tájékoztatott a minisztérium a zsolnai kórház felhívására hivatkozva. Ugyanakkor felszólítja a körzeti orvosokat, hogy ha szükség van rá, gondoskodjanak a helyettesítésükről.

Az egészségügyi minisztérium arra is felhívta a figyelmet, hogy a kórházak a járvány okozta leterheltségük mellett sokszor az elsődleges ellátásból is kiveszik a részüket.

A zsolnai kórház hozzátette, hogy a mobil tesztelőpontok, a COVID-osztályok és az oltás megszervezése komoly kihívás elé állítja a kórházakban dolgozó egészségügyi személyzetet.

Bevezető

Az egészségügyi minisztérium csatlakozott a Zsolnai Egyetemi Kórház felhívásához, amely arra figyelmeztet, hogy olyan páciensek mennek a kórházba, akiket az ambulanciákon is el lehetne látni. A tárca felszólította a körzeti orvosokat, hogy térjenek vissza a rendelőbe – közölte a közösségi hálón az egészségügyi minisztérium.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment