Search by category:
Egyéb kategória

A veszélyeztetettek minél gyorsabb beoltását kéri a PS

A veszélyeztetettek minél gyorsabb beoltását kéri a PS
Hegedűs Norbert
2021. 01. 14., cs – 18:52

2021. január 14., csütörtök – 19:30
koronavírus-vakcina
Friss ikon
Off

Törzs

A PS szerint a jelenlegi helyzetben minden rendelkezésre álló erőforrást és kapacitást ki kell használni, hogy minél előbb minél több ember megkapja a COVID-19 elleni oltást. A mozgalom ezért felszólította az egészségügyi minisztert, hogy az összes, jelenleg rendelkezésre álló oltóanyagot a legveszélyeztetettebb csoportok beoltására használják fel, ezzel enyhítve az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást. „Riasztó a helyzet, mert tízezrével hevernek az oltóanyagok, de a kormány inkább azzal van elfoglalva, hogy vitatkozik. Felszólítjuk az egészségügyi minisztert, ne halogassák a második adag beadását, és gondoskodjanak arról, hogy a lehető leghamarabb minél több ember megkapja a védőoltást” – mondta Martin Hojsík EP-képviselő, a PS alelnöke.

A PS az oltási kapacitás teljes kihasználására szólított fel. A mozgalom szerint az ország nem engedheti meg magának, hogy a megmaradt oltóanyagot kidobják, amikor a regisztráltak nem jelennek meg teljes számban az oltóponton. „A legveszélyeztetettebbek a lakosság néhány százalékát teszik ki. Minél előbb oltjuk be őket, annál gyorsabban csökkenthetjük a kórházakra nehezedő nyomást és megelőzhetjük a felesleges haláleseteket. Ha nem halogatjuk, a vakcina második adagját két-három héten belül be lehet adni” – tette hozzá Lucia Plaváková, a PS elnökségének tagja.

Bevezető

Csak a legveszélyeztetettebb csoportok gyors beoltása segíthet csökkenteni az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást. Az oltás második adagjának beadásával nem szabad késlekedni. A Progresszív Szlovákia (PS) politikai mozgalom gyorsabb munkára szólította fel Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi minisztert.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment