Search by category:
Egyéb kategória

Január végéig igényelhetnek kedvezményt a lakosok

Január végéig igényelhetnek kedvezményt a lakosok
Száz Ildikó
2021. 01. 14., cs – 08:19

2021. január 14., csütörtök – 09:11
Léva
Friss ikon
Off

Törzs

Az éves szemétdíj 39,96 euró, de azok a lakosok, akik a munkaszerződésükkel igazolni tudják, hogy kilencven napnál hosszabb ideig nem tartózkodtak a bejelentett lakhelyükön, csupán az összeg felét fizetik. Hasonlóan kedvezményben részesülnek azok a lévaiak is, akik igazolást küldenek be az átmeneti lakhelyükről. Az egész éves illetéket abban az esetben engedik el, ha a lakos egész évben külföldön, vagy valamelyik szociális intézetben tartózkodott, vagy a tanulmányai miatt volt távol az otthonától. Január 31-ig kell benyújtaniuk a lakosoknak az ingatlanadó bevallásukat, az ehhez szükséges nyomtatványt megtalálják a város önkormányzati honlapján. Huszonöt százalékos kedvezményben részesülnek az egészségkárosult, illetve a hatvankét évnél idősebb lakosok. Az adóbevallás részét képezi az adókedvezmény igénylése a szükséges indoklással. Az ebadó összege más a lakóházban és a családi házban élő kutyatulajdonosok számára. A lakásban tartott kutyáért évi 36, a családi ház udvarán tartott állatért évi 11 eurót fizetnek Léván. Ötven százalékos kedvezményt kapnak a Gyémánt-plakett tulajdonos önkéntes véradók. Nem kötelesek ebadót fizetni a speciális képzésben részesülő állatok tulajdonosai, és egy évre mentesülnek az illeték befizetése alól azok a lakosok is, akik menhelyről fogadtak be kutyát.

Az ingatlanadóval, valamint más városi illetékekkel kapcsolatos változásokat és a szükséges kedvezményeket legkésőbb február 1-ig igényelhetik, kérvényezhetik írásban a lakosok.

Bevezető
Léva |

Elektronikus formában, vagy nyomtatott formában, levélben postázhatják január végéig a lévai lakosok az ingatlanadóval, valamint más városi illetékekkel kapcsolatos nyomtatványokat. A városi hivatal pénztárát bezárták, ezért az önkormányzat bakszámlájára utalhatják át a szükséges összeget.

Címkék

Település / hely
Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment