Search by category:
Egyéb kategória

Téboly – nemhogy iskolába, a lakásból se mehetne ki a gyerek

(Pixabay)

Még mindig nem dőlt el, hogy országos tesztelés vár-e ránk a jövő hétvégén, vagy csak a legfertőzöttebb járásokban lesz, de ahol sor kerül rá, ott csak az mehet majd munkába, kutyát sétáltatni vagy a természetbe, aki részt vesz rajta és negatív az eredménye. A kormányjavaslat nem tesz kivételt a 10 évnél idősebb gyerekekkel sem. Vagyis ha a szülők nem viszik el őket tesztre, elvileg még sétálni se mehetnek ki.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes (Za ľudí) elfogadhatatlannak tartja, hogy már a 11 éves gyerekeket is teszteljük vagy szobafogságra kárhoztassuk őket. „Amatőr hozzáállás, főleg ilyen fontos ügyben. Már három hónapja be vannak zárva a gyerekek, és most tesztelésre kényszerítenénk őket, hogy kimehessenek egy kicsit a természetbe” – méltatlankodott ma a médiának Remišová, hozzátéve, hogy a tesztelésükre nincs semmi ok.
Hiszen a gyerekek most nem járnak iskolába, az iskolák kinyitásának dátumáról már senki nem mer felelősen nyilatkozni, és sok szülő annak is örül, ha a gyerek legalább tíz percre kimozdul otthonról.
Remišová hozzátette, a gyerekek teszteléséről szóló javaslatot meg sem vitatta a központi válságstáb vagy az epidemiológusokból álló szakmai stáb, egyszerűen felbukkant a kormányjavaslatban.

Az országos tesztelésről holnap délután kellene döntenie a kormánynak. Igor Matovič ragaszkodik az országos teszteléshez, az SaS és a Za ľudí azt javasolja, csak a legfertőzöttebb járásokat teszteljék, mert az országos teszt óriási megterhelés a végkimerülés szélén álló egészségügyi dolgozók számára. (l)

A JANUÁR 15-I ORSZÁGOS JÁRVÁNYÜGYI ADATOK

Epidemiologicka situacia_210115_v1
Téboly – nemhogy iskolába, a lakásból se mehetne ki a gyerek” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment