Search by category:
Egyéb kategória

Már holnap megkezdődik az ország tesztelése

Már holnap megkezdődik az ország tesztelése
Mészáros Richárd
2021. 01. 17., v – 15:44

2021. január 17., vasárnap – 19:19
Igor Matovič

Friss ikon
Off

Törzs

A tesztelés már holnap megkezdődik, és január 26-ig tart majd. A kijárási tilalmat február 7-ig hosszabbították meg. Január 27-től kizárólag negatív antigén- vagy PCR-teszt felmutatását követően lehet munkába menni. A 15 és 65 év közöttiek ezúttal csak negatív teszttel mehetnek a természetbe.

A tesztelés első körét az egész országban megtartják, a következőkben pedig az egyes járásokban addig tart majd, amíg az adott régióban nem csökken a fertőzöttek száma. 

Matovič a bejelentés kezdetén nyolc indokot sorolt fel, miért tartja szükségesnek a teljes lezárás és az országos tesztelés együttesét. Az egyik ezek közülük a brit vírusmutáció, amelyet a kormányfő szerint addig kell kontroll alá helyezni, amíg még lehet. A többi indokok között szerepelt az emberi életek megmentése, a kórházakra nehezedő nyomás csökkentése, a járvány gazdaságra való negatív hatásainak csökkentése, a gyerekek mielőbbi visszatérése az iskolákba, illetve a Covid-automata mielőbbi érvénybe lépése. A kormányfő szerint többé nem elég a lockdownra támaszkodni, hiszen más, környező országok példája jól mutatja, a teljes lezárás lassan, és csak rövid időre hoz javulást.

A hírt frissítjük!

Bevezető
Pozsony |

A kormány a teljes lezárás és az országos tesztelés kombinációja mellett döntött – jelentette be Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök a kormány vasárnapi ülését követő sajtótájékoztatón. A kormányfő elmondása szerint az országos tesztelést Veronika Remišován (Za ľudí) kívül valamennyi miniszter támogatta.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment