Search by category:
Egyéb kategória

103 tesztelési pontot terveznek a Dunaszerdahelyi járásban

103 tesztelési pontot terveznek a Dunaszerdahelyi járásban
Kiss Bartalos Éva
2021. 01. 18., h – 11:26

2021. január 18., hétfő – 13:30
tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

Deraj Michal a járási hivatal vezetője lapunknak azt nyilatkozta, igyekeznek felhasználni az őszi körökben megszerzett tapasztalatokat, és úgy megszervezni a tesztelést, hogy az embereknek ne kelljen órákig sorakozni a tesztelési pontok előtt.

„A járási hivatal és az önkormányzatok szervezik a tesztelést, a katonaság már nem tölti be ezt a funkciót. Felkértük a falvakat, eddig 103 mintavételi hely kialakításával számolunk a járásban” – közölte a hivatalvezető. Kevés idő maradt az előkészítésre, és a tesztelés megszervezésére, ezért most roham indult az antigén-tesztelőpontok előtt.

Deraj azt kéri a lakosoktól, hogy feleslegesen ne sorakozzanak a nagy hidegben.

„Lesz tesztelés, de elő kell készíteni. Legkorábban 23-án, szombaton tudjuk elkezdeni a tesztelést az önkormányzatokkal együtt” – szögezte le Michal Deraj

hozzátéve, hogy legalább öt napra szükség van az újabb forduló előkészítésére. Az önkormányzatok most is számolnak azoknak az egészségügyi dolgozóknak a segítségével, akik az első körben végezték a mintavételt.

Pontosabb információkat a válságstáb ülése után kaphatnak a lakosok.

Bevezető
Dunaszerdahely |

A hétvégén kezdődne a tömeges tesztelés a Dunaszerdahelyi járásban. A járási hivatal a válságstáb keddi ülésén pontosítja az újabb tesztelés részleteit a polgármesterekkel.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment