Search by category:
Egyéb kategória

Nem kapnak teljes táppénzt az egészségügyi dolgozók

Nem kapnak teljes táppénzt az egészségügyi dolgozók
Hegedűs Norbert
2021. 01. 18., h – 15:45

2021. január 18., hétfő – 19:30

Friss ikon
Off

Törzs

Erre az összegre csak akkor jogosultak, ha a munkáltató igazolja, hogy az alkalmazott munkavégzés közben fertőződtek meg. „Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy ebben a nehéz helyzetben, amikor megteltek a kórházak, az intézmények vezetése vonakodik kiadni ilyen igazolást” – nyilatkozta a TASR-nek Miroslav Mendel, a LOZ Ružinovi Egyetemi Kórházban működő alapszervezetének elnöke. A kórházi dolgozók ilyen esetben a kivetési alapjuk 55 százalékának megfelelő táppénzt kapnak.

Mendel szerint a legtöbb ilyen eset éppen a Ružinovi Egyetemi Kórházban történt. Miután a szakszervezet panaszt tett, azt a választ kapta a kórház vezetésétől, hogy igyekszik a dolgozók érdekei szerint eljárni, de ehhez szüksége van az egészségügyi minisztérium rendelkezésére, hogy később ne legyen probléma a foglalkozás gyakorlása közben bekövetkezett megbetegedésre vonatkozó táppénz folyósításával.

„Remélem, minél hamarabb eljut az összes kórházigazgatóhoz a szükséges minisztériumi rendelkezés, és az egészségügyi alkalmazottak megkapják azt, ami a törvény szerint megilleti őket” – mondta Mendel.

Arra is rámutatott, általában a megfertőződött egészségügyi alkalmazott férje vagy felesége is karanténba kényszerül, és mindketten csak táppénzt kapnak, ami már jelentős bevételkiesés a családnak.

Bevezető

em minden esetben kapják meg a koronavírussal megfertőződött egészségügyi dolgozók a bevételük kivetési alapjából kiszámított 80 százalékos táppénzt – hívta fel a figyelmet a problémára az Orvosszakszervezet (LOZ). 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment