Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová és Naď a hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékezett

Čaputová és Naď a hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékezett
Mészáros Richárd
2021. 01. 19., k – 13:58

2021. január 19., kedd – 13:58
A hejcei légikatasztrófa áldozataira emlékeztek

Friss ikon
Off

Törzs

„A baleset híre annak idején az egész országot megrázta. A fájdalmat fokozta, hogy a katonákat szállító repülőgép a szlovák határ mellett zuhant le, röviddel azelőtt, hogy visszatértek volna missziójukból” – írta Čaputová a közösségi hálón. 

A védelmi minisztérium a katasztrófa minden évfordulóján megemlékezik az áldozatokról a katasztrófa helyszínén, ahol 42 tölgyfaoszlopot állítottak fel az elhunyt katonák emlékére. A tragédia helyszínére, a járványügyi helyzetre való tekintettél, idén csak Daniel Zmeko, a hadsereg vezérkari főnöke utazott, Čaputová és Naď a védelmi minisztérium udvarán gyújtott gyertyát.

A szlovák légierő AN-24 típusú csapatszállító repülőgépe 2006. január 19-én zuhant le egy erdős területen, mintegy 50 kilométerre a kassai repülőtértől, ahová tartott. A légi katasztrófában 41 katona és a védelmi tárca egy civil alkalmazottja vesztette életét. A balesetet egyetlen katona, Martin Farkaš élte túl.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová és Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter kedden a 15 évvel ezelőtt történt hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékezett.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment