Search by category:
Egyéb kategória

Jégkorong-vb: kifizetik a beugró költségeit

Jégkorong-vb: kifizetik a beugró költségeit
Mészáros György
2021. 01. 19., k – 18:20

2021. január 19., kedd – 18:30
Ondrej Nepela-jégcsarnok

Friss ikon
Off

Törzs

Fehéroroszországtól hétfőn vették el hivatalosan a vb társrendezési jogát az ottani belpolitikai helyzetre való tekintettel. A döntést a társrendező Lettország is üdvözölte, mivel nem szeretett volna részese lenni Aljakszandr Lukasenka népszerűsítésének, amelyre feltehetően a tornát is felhasználta volna az autokrata fehérorosz vezető.

A lettek ugyanakkor leszögezték, jelenleg nem tudnák vállalni a teljes vb megrendezését, mert a rigain kívül nincs másik, megfelelő jégcsarnok az országban. Állítólag ötmillió dolláros támogatásból, egy meglevő létesítmény felújításával ezt már meg tudnák oldani. 

Hogy nem elképzelhetetlen ez a forgatókönyv, azt Peter Bříza szavai is bizonyítják. Az egykori kiváló cseh kapus, az IIHF Tanácsának tagja szerint a szövetség a beugró (társ)rendezőnek megtéríti a költségeit, mivel a koronavírus-járvány miatt nagy valószínűséggel nézők nélkül kerül majd sor a tornára májusban. „Ha azt mondjuk az érdeklődőknek, hogy a szurkolók kizárásával kell megrendezniük a vb-t, miközben csomó kiadásuk lesz, ez egyszerűen nem megvalósítható. Ezért az IIHF-nek kell állnia a költségeket” – mondta Bříza, hozzátéve, a szövetség főtitkára intenzíven dolgozik a három lehetséges forgatókönyvön és a hozzátartozó költségvetéseken.

Azt ugyanis Vlagyiszlav Tretyak, a Tanács másik tagja is megerősítette a TASSZ hírügynökségnek, hogy a szervezet a tisztán lett rendezés mellett két másik alternatívával is foglalkozik: a hírek szerint önként jelentkező dánok és Szlovákia is elképzelhető társrendezőként. Utóbbi esetében a Szlovák Jégkorongszövetség (SZĽH) korábban cáfolta, hogy bárminemű egyeztetés zajlana ez ügyben, bővebben pedig azóta sem kommentálták a dolgot. „Tudomásul vesszük az IIHF döntését és bízunk benne, a szövetség mindent megtesz azért, hogy idén megvalósuljon a vb és rövidesen megtalálja a megfelelő pótmegoldást” – nyilatkozta Miroslav Šatan, a SZĽH elnöke.

(TASR, ot)

Bevezető

Bárki is vállalja magára a (társ)rendezői szerepet Fehéroroszország helyett az idei elit jégkorong-világbajnokságon, a nemzetközi szövetség (IIHF) megtéríti a költségeit.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment