Search by category:
Egyéb kategória

A Szlovák Orvosi Kamara útmutatót kér a Covid-19-ből való felgyógyulás igazolásához

A Szlovák Orvosi Kamara útmutatót kér a Covid-19-ből való felgyógyulás igazolásához
Hegedűs Norbert
2021. 01. 20., sze – 18:08

2021. január 20., szerda – 18:17
koronavirus

Friss ikon
Off

Törzs

A kamara teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja a jelenlegi helyzetet, amikor a pácienseknek személyesen kell felkeresniük a körzeti orvosukat, hogy megkaphassák ezt az igazolást.

„Először is ez teljesen felesleges kiadást jelent az állampolgároknak, másodszor pedig – ami ennél sokkal lényegesebb – a lockdown alatt, amikor a lakosság mozgásának minél nagyobb visszafogása a cél, ezzel veszélyeztetik a páciensek és az orvosok egészségét” – magyarázta Závodská.

A kamara szerint teljesen logikus lenne, ha a hatóságok elfogadnák a tesztelés után kiadott pozitív tanúsítványt, esetleg az SMS-üzenetet, mert ezekből is egyértelműen megállapítható, hogy a megfertőződés óta eltelt-e három hónap, és újabb tesztelésre kell mennie az érintett személynek.
 

Válaszában az egészségügyi minisztérium azt közölte a TASR-rel, hogy az igazolást elektronikus úton is kiállíthatja az orvos, az eredeti pedig bekerül a beteg kartotékába.

Bevezető

A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) világos útmutatást kér az egészségügyi minisztériumtól, milyen módon adhatja ki az igazolást azoknak a személyeknek, akik az elmúlt három hónapban átestek a koronavírus-fertőzésen – tájékoztatta a TASR hírügynökséget  Nancy Závodská, az SLK szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment