Search by category:
Egyéb kategória

Hőszolgáltatással, lakáskezeléssel foglalkozó cég újítja fel a Korzó szállót

Hőszolgáltatással, lakáskezeléssel foglalkozó cég újítja fel a Korzó szállót
Száz Ildikó
2021. 01. 21., cs – 08:31

2021. január 21., csütörtök – 10:47
Érsekújvár

Friss ikon
Off

Törzs

Az eladást javasló városatyák elsősorban a cég kétes gazdálkodására mutattak rá. Néhány képviselő feljelentést tett a városi részvénytársaság előző vezetése ellen, és felmondtak az akkori igazgatónak, majd új gazdasági menedzsert vettek fel. A Korzó szálloda végnapjai a koronavírus kezdeti időszakához kötődnek, amikor már vendégeket sem fogadhattak, de már korábban is feleslegesen sok alkalmazottja volt a cégnek, és gyanús bérleti szerződéseket kötött. Štefan Rovňaník főellenőr 2015-től 2019 első félévéig ellenőrizte a társaság gazdálkodását. Ladislav Borbély (független) képviselő, a Hotel Korzo Részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke is hangsúlyozta, hogy több gyanús pénzügyi tranzakcióra derült fény, miután átvette a társaság vezetését. A cég korábbi vezetése 60 ezer eurós hitelt vett fel, nem tudni, milyen célból, és ezen kívül legalább 50 ezer euróval tartozott a szociális, illetve az egészségügyi biztosítónak, de a rezsiköltségeket és a fizetéseket sem rendezték.

Érsekújvár, Korzó szálló

Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere több alkalommal hangsúlyozta, hogy a város egyik központi épületét semmiképpen sem szeretnék eladni. A képviselő-testület legutóbbi ülésén Lukáš Štefánik, a Bytkomfort Érsekújvár Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a Korzó szálloda felújítási terveit. Annak ellenére, hogy az 51 százalékban városi tulajdonú Bytkomfort Kft. elsősorban hőtermeléssel és lakások, valamint más épületek kezelésével foglalkozik, vállalná a szálloda felújítását. A város önkormányzati lapjában arról tájékoztatták a lakosokat, hogy a Bytkomfort Kft. vezetése tavaly nyáron Prágában találkozott partnerével Karol Čermákkal, a ČEZ ESCO Kft. vezérigazgatójával, igazgatósági elnökével, és egyeztettek a fejlesztési tervekről. Egy- és kétszobás bérelhető apartmanokat, irodahelyiségeket és tárgyalótermeket terveznek nyitni az egykori szálloda épületében, melyet negyven évre vett bérbe a Bytkomfort Kft. Az épületet a megújuló energiaforrások felhasználásával tennék energiatakarékossá.

A földszinti, évek óta veszteségesen működő étterem helyén kávézót, a legfelső emeleten kongresszusi termet rendeznének be.

Bevezető
Érsekújvár |

Hosszas, több hónapos vitát követően döntött úgy a város vezetése, hogy saját kezébe veszi a város központjában álló Korzó szálloda ügyét. A városi tulajdonú Hotel Korzo Részvénytársaság felszámolását és a szálloda eladását indítványozta néhány ellenzéki képviselő.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment