Search by category:
Egyéb kategória

Tesztelés regisztrációval

Tesztelés regisztrációval
Tornyai Bianka
2021. 01. 21., cs – 15:00

2021. január 21., csütörtök – 17:30
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

Minden hely elkelt

Szenc városa minden szükséges eszközt előkészített a tömeges teszteléshez, a védőfelszerelést és a fertőtlenítőszereket már előre beszerezte, így a tesztelés megvalósításához csak a helyszínről kellett gondoskodni, illetve jóvá kellett hagynia a Regionális Közegészségügyi Hivatalnak. „A Jozef Gregor Tajovský, a Malom utcai és a Szenczi Molnár Albert Alapiskolában, valamint a Napfényes-tó déli partján létesítettünk tesztelőpontokat. Az összes helyszínen két csapat fogja végezni a mintavételt. Rendkívül igényes munka volt megszervezni a tesztelést, Dušan Badinský polgármester nagyon sok időt töltött a járási válságstábbal, hogy minden részletet megtárgyaljanak. A város weboldalán és a közösségi hálón közzétett felhívásra szerencsére elegendő önkéntes jelentkezett, így nem okoz problémát az egészségügyi és adminisztratív munkaerő biztosítása” – tájékoztatott Martina Ostatníková, a város szóvivője. Kifejtette, a szencieknek két napra tették lehetővé a regisztrációt a tesztelésre, amely iránt hatalmas volt az érdeklődés. „Úgy terveztük, a mintavételi pontokon a két-két csapat egyikénél tesszük lehetővé a regisztrált tesztelést, de olyan rövid idő alatt beteltek az időpontok, hogy úgy döntöttünk, újra megnyitjuk a regisztrációt, és lehetővé tesszük, hogy a másik csapatnál is teszteltethessék magukat azok, akik előre regisztráltak. Azóta ezek a helyek is beteltek” – mondta el a szóvivő.

Szerda estétől lehet regisztrálni

Galántán 11 tesztelőhelyet alakítottak ki, ezekből 7 helyen lehet regisztrált időpontot kérni és egy helyen úgynevezett „drive in” tesztelés zajlik, vagyis autóból való kiszállás nélkül lehet kérni a mintavételt. Szombaton a Regionális Közegészségügyi Hivatal hódi épülete előtt a parkolóban a hivatallal együttműködve további mobil mintavételi pont áll a lakosok rendelkezésére, ahová ugyancsak lehet regisztrálni. A város a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetségének (ZMOS) segítségével saját regisztrációs rendszert hozott létre, amelyet szerdán este indított el. Zuzana Morovičová, a városi hivatal belső szervezési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője elmondta, szerencsére a regisztrációs rendszer gond nélkül működik, minden lakos, aki regisztrált, néhány percen belül megkapta a visszajelzést. „Akik a segítségünket kérték, azoknál általában csupán az volt a gond, hogy a visszaigazoló e-mailt a kéretlen levelek mappájába kapták. Nagy az érdeklődés a szolgáltatás iránt, de még vannak szabad időpontok” – fejtette ki az osztályvezető. Elmondta, még mindig várják az önkéntesek jelentkezését. „Annak ellenére, hogy az összes mintavételi pontra megvan az ellátó személyzet, annyira gyorsan változik minden, hogy szeretnénk, ha több egészségügyi és adminisztratív dolgozó állna rendelkezésünkre, mert bármikor előfordulhat, hogy kiesik valaki, vagy netán megbetegszik” – fogalmazott Zuzana Morovičová.

Bevezető
Szenc/Galánta |

Hatalmas az érdeklődés az online regisztráció iránt az országos tesztelésre. Szencen már másodszor nyitották meg a regisztrációt, Galántán még vannak szabad helyek.

Település / hely
Szenc/Galánta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment