Search by category:
Egyéb kategória

Február elején talán nyílhat az alsó tagozat és a végzős osztályok

Február elején valószínűleg újra kinyithatnak az óvodák és újraindulhat a tanítás az alapiskolák alsó tagozatán – közölte ma Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter.

Hangsúlyozta azonban, hogy továbbra is minden a járványhelyzet alakulásától függ, 5000 alatt kell maradnia az új fertőzöttek napi átlagának. Jövő pénteken születhet végső döntés a nyitásról, kedvező helyzetben az alsó tagozaton tesztelés nélkül kezdődhetne február 1-jén a tanítás.

Ugyanekkor szeretnék megnyitni az alapiskolák és a középiskolák végzős osztályait, itt szükség lenne a gyerekek és egy szülőjük tesztelésére.
Krajčí reméli, hogy az utána következő héttől, február 8-tól az ország áttérhet a Covid-automata szerinti működésre, tehát a kedvező járványszámok alapján az egyes régiókban sorra nyílhatnak az iskolák, és enyhítések jöhetnek az üzletek és az intézmények zárva tartásával kapcsolatban is, de Krajčí szerint csak érvényes teszttel lehetne belépni.

A miniszter mai sajtótájékoztatóján az is kiderült, a legrosszabb helyzetben levő járások között egy déli van, a Dunaszerdahelyi. (l)

megnyitni kinyithatnak

Február elején talán nyílhat az alsó tagozat és a végzős osztályok” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment