Search by category:
Egyéb kategória

Új mutációk, régi elméletek

Új mutációk, régi elméletek
Holop Zsolt
2021. 01. 22., p – 18:07

2021. január 23., szombat – 18:23
hoax

Friss ikon
Off

Törzs

És persze hogy a Facebookon kering a legtöbb ilyen információ. Azon az oldalon, ahol az emberek önként és dalolva osztanak meg magukról akkora mennyiségű – és rendkívül részletes – információt, hogy abból akár nemcsak a politikai beállítottságuk vagy a szexuális orientációjuk sejthető, de akár egy teljes kórkép is kiolvasható.

Vizsgáljuk meg mégis az oltást ellenzők egyik nagy félelmét, hogy pont a vakcinával akarnak információkat gyűjteni róluk. Ma már online és hagyományos formákban is annyi információt osztunk meg magunkról, mintha faliújságon hirdetnénk ki. Aki akar, szinte mindent kiolvashat belőlük. A nagy áruházláncok törzsvásárlói kártyáival a vásárlási szokásaink monitorozhatók (van olyan cég, amely ez alapján küldi ki a kedvezményes kuponokat). A cég pontosan tudja, mikor, mit vásárolunk, mikor térünk át olcsóbb/drágább termékre. A mobilszolgáltatók a telefonálási, internetezési szokásainkat figyelhetik meg, a tévészolgáltatók pedig azt is tudhatják, mennyit, mikor és mit nézünk a lapos képernyőn. És akkor még nem beszéltünk olyanokról, mint a Google, amely a keresések alapján tudja, mikor mire vagyunk kíváncsiak, miről szeretnénk több információt. A randikereső appokban megosztott képek és leírt vágyak pedig szinte lemeztelenítenek bennünket.

Ezek azonban csak adatok, és egy célt szolgálnak: pénzszerzési lehetőséget. Az adattenger ugyanis a 21. század egyik legnagyobb kincse – hirdetéssé, vásárlássá, jutalékká változtatható. Erről könnyen megbizonyosodhatunk, amikor az interneten keresünk valamit, és kis idő múlva már épp ilyen reklámok jelennek meg a böngészőben. Legyen szó sportcipőről, elektronikai cikkről, utazásról… Egy nagyvárosi embernél biztosan nem jelenik meg eladó traktor, ahogy a falusi internetező sem fog találkozni villamosbérlet-vásárlásra buzdító reklámmal. Ez a jelenség pedig nem más, mind a célzott reklám, annak is egyik leghatékonyabb formája – alapját pedig az adatok jelentik. Nem véletlen, hogy a nagy cégek többtucatnyi adatmérnököt alkalmaznak, akik a felhasználók által megosztott információkat pénzzé teszik. Mi pedig az ingyenesnek gondolt platformokon az adatainkkal fizetünk.

Bárki bármennyire is fontosnak hiszi magát, ezekben a rendszerekben ő is csak egy szám, az általa megosztott információ pedig csak egy adat, egy minta a rengetegben. Hiába sejti a Microsoft alapítóját az oltások mögött: ha Bill Gates kíváncsi lenne az adataira, akkor megnézné az illető Facebook-oldalát.

Nyilván nem Bill Gates csipjei miatt kell legalább 70 százalékos átoltottság, hanem hogy véget vessünk a járványnak és az azzal együtt járó korlátozásoknak, visszanyerjük szabadságunkat. Hiába az oltásellenesek tiltakozása, a tudomány mai állása szerint nincs más lehetőség. Ahogy korábban is, a nagy járványoknak a sokszor kötelező oltások vetettetek véget, úgy minden bizonnyal a koronavírust is így tudjuk magunk mögött hagyni.

Bevezető

A koronavírus elleni oltások és a vírus új mutációinak megjelenésével tovább erősödtek azok az elméletek, hogy a vakcináció egy „felsőbb rend érdeke”, és/vagy csak üzlet a gyártóknak, na és továbbra is erősen tartja magát az a nézet is, hogy az egész mögött Bill Gates áll, aki így akar csipet ültetni az emberiségbe, hogy aztán mindenkit kövessen és mindenkiről személyes információkat gyűjtsön.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment