Search by category:
Egyéb kategória

A hétvégi tesztelés eredményei a Galántai járásból és Szencről

A hétvégi tesztelés eredményei a Galántai járásból és Szencről
Tornyai Bianka
2021. 01. 25., h – 13:02

2021. január 25., hétfő – 14:00
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

A járásközpontban 6517 tesztet végeztek el, közülük 129 zárult pozitív eredménnyel, ami 1,98 százalékot jelent. Peter Paška, a város polgármestere arról tájékoztatott, hogy nagyjából 4500 személlyel kevesebben igényelték a mintavételt, mint novemberben. Úgy véli, nagy valószínűséggel a Galántai is azok közé a járások közé tartozik, ahol meg kell majd ismételni a szűrést. Hozzátette, a tesztelt személyek közül 1374 olyan személy volt, akik nem rendelkeznek galántai állandó lakhellyel. Közülük 48-nak lett pozitív a teszteredménye. Ezt leszámítva, tehát csak a galántai lakosok körében 1,57 százalék a fertőzöttség. Diószegen péntektől vasárnapig 3471 tesztet végeztek el, a pozitív esetek száma 59, azaz 1,7 százalék. Vízkeleten szombaton és vasárnap zajlott tesztelés, 826 tesztből 17, vagyis 2 százalék zárult pozitív eredménnyel.

Nagymácsédon is közelít a pozitív esetek száma a 2 százalékhoz: 1208 tesztből 23 lett pozitív, ami 1,9 százalékot tesz ki. Nádszegen szerdától vasárnapig 2353 mintát vizsgáltak ki, 35 pozitív esetet találtak. Az 1,48 százalékos eredmény Kacz Éva polgármester szerint sokkal jobb, mint az őszi tesztelésen mért eredmény, amikor az egész Galántai járásban 120 fertőzöttet találtak, akik közül 43 nádszegi lakos volt, ugyanakkor továbbra is magas a fertőzések száma. Tallóson és Királyrévben egyforma százalékarány jött ki, 1,32 százalék. Tallóson 982 tesztből 13, Királyrévben 532 tesztből 7 pozitív eredmény jött ki. Kismácsédon a 272 levett mintából 2 volt pozitív, tehát 0,73 százalék. 

Szencen csütörtöktől vasárnapig 8974 személyt teszteltek le, 127 pozitív eredmény született, tehát 1,41 százalék. A városban keddig (január 26.) folytatódik a tesztelés három helyszínen: a Jozef Gregor Tajovský alapiskolában, ahol két tesztelőcsapat végzi a mintavételt, illetve a Napfényes-tó déli részén két tesztelőponton. A város a Facebook-oldalán és a weboldalán naprakészen nyújt tájékoztatást az egyes tesztelőhelyek nyitvatartási idejéről, arról, hogy melyik mintavételi helyen lehet előre regisztrálni, valamint a tesztelés eredményeiről.

országos tesztelés vágsellye

Vágsellyén 45 fertőzöttet találtak vasárnap

Vágsellye |

Vágsellyén tizenhat tesztelőponton 2 185 lakost teszteltek le vasárnap, közülük 45-nek volt pozitív eredménye.

Komárom

657 pozitív esetet találtak négy nap alatt a Komáromi járásban

Komárom |

A csütörtöktől vasárnapig zajló tömeges teszteléseken 45.240 személy esett át a vizsgálatokon, vagyis a tesztek 1,45%-a lett pozitív.

Béke mozi

Érsekújvárban még jelentkezhetnek tesztelésre

Érsekújvár |

A hét első két munkanapján is folytatódik a tesztelés Érsekújvárban. Azok a régióban élők, akik nem tudták leteszteltetni magukat hétvégén, felesleges várakozás nélkül részt vehetnek a szűrővizsgálaton.

Bevezető
Galántai járás/Szenc |

Egyes településeken jobb eredmények születtek a hétvégi tömeges tesztelésen, mint az őszi szűrésen, de több polgármester szerint borítékolható, hogy meg kell ismételni a tesztelést.

Település / hely
Galántai járás/Szenc

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment