Search by category:
Egyéb kategória

Egyre több a súlyosan fertőzött gyerek Izraelben – új mutációtól tartanak

Aggasztó mértékben nő a fertőzöttek száma a gyerekek között Izraelben, a járványügyi szakemberek a koronavírus új variánsának kialakulásától tartanak.
Tetézi a gondokat, hogy a 18 év alattiak is egyre nagyobb számban kerülnek kórházba fertőzéssel, ezért az oltási programba bevonták a 16-18 éves korosztályt, hogy a középiskolák végzős osztályai biztonságosan tehessék le a záróvizsgákat.
Az izraeli második fertőzési hullámban 34 ezer, de a mostani harmadik hullámban már 51 218 fertőzött gyereket azonosítottak. Jelenleg öt, válságos állapotban lévő gyereket ápolnak kórházban, január eleje óta 138 gyerek került kórházba a Covid szövődményeivel.
Hat súlyosan beteg várandós nő is kórházba került, akiket a gyorsan terjedő brit variáns betegített meg – az egészségügyi minisztérium felszólította az állapotos nőket, hogy minél hamarabb oltassák be magukat.
Egy járványügyi szakember amiatt aggódik, hogy a már beoltottak és a fertőzöttek magas számának együttes jelenléte miatt új, „izraeli vírusvariáns” alakul ki.
Az oltás december 20-án kezdődött, a lakosság 29 százalékát már beoltották. A 9,3 milliós országban 2,58 millióan kapták meg az oltást, 1,1 millióan pedig már a második dózist is. (mti)

Egyre több a súlyosan fertőzött gyerek Izraelben – új mutációtól tartanak” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment