Search by category:
Egyéb kategória

Bernie Sanders már 1,8 millió dollárt gyűjtött jótékony célra híres mémjével

Bernie Sanders már 1,8 millió dollárt gyűjtött jótékony célra híres mémjével
Hegedűs Norbert
2021. 01. 28., cs – 10:57

2021. január 28., csütörtök – 11:14
Bernie Sanders

Friss ikon
Off

Törzs

A fotók, amelyeken a szenátor megszokott meleg, barna kabátjában és egyujjas kötött kesztyűben ül, pillanatok alatt számtalan mémet ihlettek a közösségi médiában. Sanders a népszerűséget arra használta fel, hogy az ezekkel a képekkel piacra dobott pulóverek és más termékek eladásából befolyó összeget jótékony célra gyűjtse össze.

A 79 éves vermonti politikusnak a képével díszített holmikkal az elmúlt öt napban 1,8 millió dollárt sikerült előteremteni.

Sanders elmondta, hogy feleségével együtt elámult a mémek hihetetlen kreativitásán, és nagyon örült, hogy az internetes népszerűséget a vermontiak javára tudta fordítani.

Ugyanakkor hozzátette, hogy ez az összeg természetesen nem elegendő, a Kongresszusnak is lépnie kell, hogy a pandémia okozta gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vermontiakon és országszerte minden rászorulón segíteni lehessen.

A jótékonysági bevételt mások mellett élelmiszerosztó és családtámogató szervezetek kapják meg Vermontban – közölte Sanders irodája.

A Sanders-fotókkal díszített pólókat, pulcsikat és más termékeket csütörtökön kezdték online árulni. Jelenleg már egyheti várakozási idővel veszik fel a rendeléseket.

A híres fotót, amelyen Sanders keresztbe tett lábbal, világoskék maszkban, egyedül ücsörög a beiktatási ceremónián, az AFP fotósa, Brendan Smialowski készítette.

A fotós elmondta: sohasem gondolta volna, hogy ekkora felhajtás lesz a fotója körül, és hogy ennyi mém készül belőle, ugyanakkor annyira azért nem lepődött meg, mert mint megjegyezte, „az internet és a közösségi média kiszámíthatatlan”.

Bevezető

Öt nap alatt 1,8 millió dollárt gyűjtött össze jótékony célra Bernie Sanders az elnöki beiktatáson róla készült, s rövid idő alatt mémmé vált fotó révén.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment