Search by category:
Egyéb kategória

Matovič nem látja akadályát, hogy közzétegyék az országos szűrés eredményeit

Matovič nem látja akadályát, hogy közzétegyék az országos szűrés eredményeit
Hegedűs Norbert
2021. 01. 28., cs – 15:14

2021. január 28., csütörtök – 15:16
Igor Matovič

Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterelnök elmondása szerint a belügyminisztérium a párhuzamos összesítés módszerével, a járási hivatalok és az önkormányzatok által összegyűjtött adatokkal dolgozik. Az eredményeket egy héten belül közzé lehet tenni. Matovič azonban tart attól, hogy a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) adatain alapuló végleges eredmények később lesznek meg, valószínűleg csak a hétvégén.

„Az adatgyűjtés rendszere egy kicsit bonyolult, mivel az összes tesztelőpont, beleértve az önkormányzatokét is, kötelesek az összes adatot az NCZI rendszerébe továbbítani, de egyesek ezt nem, vagy csak késve teszik meg, ezért az adatok fokozatosan és lassan érkeznek” – magyarázta.

A késmárki (Kežmarok) részadatok közzététele után tapasztalt eltérésekkel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, hogy az egyik tesztelőponton hiba történt, amiről a belügyminisztérium értesült és megoldotta a problémát.

Január 18. és 26. között 2 949 017 ember vett részt a tesztelésen. 36 547 fertőzöttet találtak, ami 1,24 százalékos fertőzöttséget jelent. A tesztelést azokban a járásokban ismétlik meg, ahol a fertőzöttek aránya meghaladta az 1,01 százalékot.

Bevezető

Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök nem látja akadályát, hogy nyilvánosságra hozzák az országos szűrés eredményeit. „Miután a belügyminisztérium összesíti az információkat, nem lehet ezzel nagyobb probléma” – mondta a szerdai (január 27.) sajtótájékoztatón a kormányfő néhány önkormányzat felhívására reagálva, amelyek az eredmények közzétételét kérték.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment