Search by category:
Egyéb kategória

Nézők és pluszfutam Jasnán?

Nézők és pluszfutam Jasnán?
Orosky Tamás
2021. 01. 28., cs – 16:43

2021. január 28., csütörtök – 18:00
Vlhová

Friss ikon
Off

Törzs

A március 6–7-én sorra kerülő verseny szervezői egyelőre nem kaptak választ a Nemzetközi Síszö-vetségnek benyújtott hivatalos kérvényükre, amely szerint a rossz időjárás miatt elmaradt semmeringi óriás-műlesiklás pótlását is megrendeznék. Amennyiben a FIS bólintana, úgy március 5-én, pénteken kerülne rá sor. Majd másnap következne a „rendes” óriás-műlesiklás, vasárnap pedig a szlalom.

Hogy mindez nézők előtt fog-e zajlani, továbbra is bizonytalan. A járvány miatti intézkedések ezt jelenleg nem teszik lehetővé, de a szervezők számolnak egy pozitívabb verzióval is. Ha javulni fog a helyzet, napi 500 szurkolót engednének be a létesítménybe. „Ha ez megvalósulhat, a jegyeket akkor sem lehet majd klasszikus módon megvásárolni, online versenyeinkben lehet majd nyerni belépőket” – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Matej Hulej, a szervezőbizottság elnöke.

Hulej leszögezte, a nézők nemcsak a versenyzőknek hiányoznának, a szponzorációs bevételeik is jóval kisebbek emiatt, többek között ezért is vállalt védnökséget az esemény felett Igor Matovič miniszterelnök és a közlekedési minisztérium. Kisebb gondok a pályákkal kapcsolatban is akadtak, a zárva tartó síközpontban – amatőr síelők nem lévén – manuálisan, gépekkel kell elvégezni a hótakaró letaposását és elérni a megfelelő zömökséget. 

„Ha nem lesznek nézők, a pályák attraktivitásával akarjuk némileg kompenzálni a sízőket, amelyeket ugyanott tűztünk ki, mint hat éve” – nyilatkozta Jana Palovičová, a vk-futam sportigazgatója. A szervezők konzultáltak a vk-éllovas Petra Vlhovával és edzőjével is, ennek megfelelően a számukra legkedvezőbb, kifejezetten hosszúnak számító pályákat építenek. „A műlesiklásban az egész versenynaptár egyik leghosszabb pályája várja a sízőket, óriás-műlesiklásban pedig a terep egyenetlenségeivel színesítettük azt, ami szintén előny lehet Vlhová számára” – tette hozzá Matej Kupčo, a szervezőbizottság pályafelügyelője. 

Bevezető

Az alpesisí-világkupa szlovákiai állomásának szervezői optimisták, egy újabb, pluszversenynap jóváhagyásában és 500 néző beengedésében is bíznak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment