Search by category:
Egyéb kategória

Február 8-án se nyitják ki az iskolákat

Csütörtökön még azzal kecsegtetett Marek Krajčí egészségügyi és Branislav Gröhling oktatási miniszter, hogy február 8-tól legalább az alsó tagozatosok mehetnek iskolába.
Ma este viszont Krajčí bejelentette, semmiféle nyitás nem várható február második hetében sem. Február 8-án életbe lépteti a kormány a sokat emlegetett Covid-automatát, és a konkrét járványszámok alapján jöhet csak lazítás, akár járásonként külön-külön. Azonban az általános tesztelés dacára olyan rossz a helyzet, hogy még akkor is biztosan a „fekete zónában” lesz az egész ország.
Vagyis nemhogy az alsó tagozatot nem nyitják ki, hanem antigén- vagy PCR-tesztre lesz szüksége mindenkinek, hogy munkába járjon, vagy a legközelebbi üzleten kívül máshova is elmehessen.
Krajčí szerint talán a kiselsősök és a másodikosok mehetnének iskolába (hogy a stratégiai ágazatokban dolgozó szülőket tehermentesítsék) február 8-tól, önkéntes alapon, de ehhez sem fűz nagy reményeket a miniszter.
Február 8-án tehát fekete lesz az ország, már a mostani adatokból biztos, hogy addigra sem csökken 5000 alá az új fertőzöttek hétnapos átlaga (ez már csak a folytatódó országos tesztelésen kiszűrt több ezer ember miatt is lehetetlen).
Emellett nemhogy csökkent volna, még emelkedett is a kórházban kezeltek száma, 3285-ről 3511-re. A Covid-automata szerint 2500 alá kellene esnie a koronavírusos kórházi betegek számának – tehát ez egy további mutató, ami egyszerűen kizárja a február 8-i nyitást. (l)

Február 8-án se nyitják ki az iskolákat” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment