Search by category:
Egyéb kategória

Tesztelés a csallóközi falvakban

Tesztelés a csallóközi falvakban
Ibos Emese
2021. 01. 30., szo – 15:45

2021. január 30., szombat – 15:53
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

Bodak önkormányzata szerdán értesült arról, hogy a hétvégén újabb tesztelésre kell készülniük. A múlt heti tesztelésre 700 tesztet kaptak, ennek több mint a fele megmaradt, így nem volt szükség újabb adagra. Ezen a héten egyébként is kevesebb tesztelni vágyóra számítanak a községben, azért mert a pozsonyi állandó lakhelyű nyaralótulajdonosoknak nem kötelező részt venni az országos tesztelésen. A kultúrház nagytermében tesztelnek, amely ilyenkor fűtetlenül elég rideg és hideg, de az önkéntes segítők háta mögött duruzsoló kályha nemcsak látványos, hanem valóban jó meleget is ad. „A falu lakosságát részesítjük előnyben és arra kértük őket, lehetőleg ABC sorrendben jöjjenek. Sem egy hete, sem most nem utasítjuk el a nem helyi lakosokat” – magyarázta a részleteket Világi Tamás polgármester. A teszteredményt az egyik önkéntes leragasztott borítékban a kapott sorszám ellenében adja át. Ha pozitív eredményt mutat a teszt, leáll a mintavétel, a helyiséget azonnal fertőtlenítik, az önkéntesek védő ruhát váltanak. Csak a 100 százalékos fertőtlenítés után indul újra a tesztelés. Az önkormányzatok 5 eurót kapnak minden tesztelt személy után, ám ez az összeg nem fedezi a valós költségeket, de Bodakon ezt is megoldották. „ A múltkori teszteléskor a helyi vadászszervezet vadgulyást főzött, most a kolléganő tyúkot hozott a levesbe a másik süteményt és lángost sütött. Volt aki tojást hozott, összedobtuk az ebédre valót” – nyugtázza elégedetten a polgármester.

Tesztelés a csallóközi falvakban
2021. 01. 30., szo – 15:52
Hegedűs Norbert

Gallery images
s

s

s

s

s

s

s

s

s

s

s

s

s

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Pozsonyeperjesen reggel óta kígyózik a sor a helyi iskola előtt. A múlt héten két napon át, ezen a hétvégén azonban csupán szombaton tesztelnek a faluban. „Sok volt az üresjárat a két napos tesztelés alatt, ezért döntöttünk az egynapos mintavétel mellett, bár természetesen feszesebb a tempó. Egy csapat tesztel, ennyit engedélyeztek, de megerősítettük az adminisztrációt végző önkénteseket, hiszen ez veszi el a legtöbb időt. A már összeszokott csapathoz csatlakoztak tanárok és az alpolgármester is” – nyilatkozta Ribánszky Jarmila polgármester. „Sok a nyugdíjas is eljön törletvételre, mert bár nem kötelező a 65 év felettieknek a tesztelés, ha el szakorvoshoz kell mennie és nincs autója, ami elég gyakori, akkor a buszsofőrnek fel kell mutatni a negatív teszteredményt ahhoz, hogy felszállhasson a Dunaszerdahely felé tartó buszra. Ugyanez a helyzet a postán is. A nyugdíját felveheti ugyan, de egy levelet feladni, vagy csekket befizetni csak negatív teszt felmutatásával tud” – zárta a polgármester.

Bevezető
Bodak/Pozsonyeperjes. |

Zökkenőmentes az antigéntesztelés a csallóközi községekben. Több nyugdíjas tesztelteti magát, mert orvoshoz és a postára is csak a negatív eredmény felmutatásával jut el.

Település / hely
Bodak/Pozsonyeperjes.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somogyi Katalin

Read More

Post Comment