Search by category:
Egyéb kategória

Ügyesen megy a tesztelés a Galántai járásban

Ügyesen megy a tesztelés a Galántai járásban
Hegedűs Norbert
2021. 01. 30., szo – 16:47

2021. január 30., szombat – 17:00
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

Felsőszeliben szombaton 15 óráig több mint hatszázan vettek részt a tömeges tesztelésen. Dobosy Pál polgármester elmondta, eddig kilenc pozitív eredmény született. Úgy véli, most várhatóan több lesz a fertőzött, de a pontos számokat vasárnap este tudjuk meg. A településen szombaton és vasárnap tesztelnek előzetes regisztráció alapján, de aki valami miatt nem kért időpontot, az is hamar, 5-10 percen belül sorra került.

a szerz

Feketenyéken négy napon keresztül zajlik a mintavétel, hogy minél jobban elosztódjon a tömeg. Csady Zsuzsanna polgármester arról tájékoztatott, hogy szombatra és hétfőre lehetett időpontot igényelni, vasárnap és kedden pedig azokat várják, akik regisztráció nélkül érkeznek, így szinte senkinek nem kell várakoznia. 

a

Tallóson 7 órától 19 óráig van a mintavétel. Annak ellenére, hogy előzetes regisztráció nem volt és nem is osztották be a lakosokat például utcák vagy házszám szerint, nincsenek hosszú sorok, a szolgálatot végző önkéntes tűzoltó szerint fegyelmezetten és nyugodtan várakoznak az emberek és nem kell sokat várni az eredményre, ügyesen megy a tesztelés. Tallóson délig 530 lakos teszteltette magát.

a

Királyrévben 8 órától 18 óráig tart a szűrés. A hosszú sorok elkerülése végett házszámok szerint osztották be a lakosokat. Agócs Gergely, a település polgármestere szerint jórészt betartják a beosztást a helyiek, csak azok jönnek más időpontban, akik például a munkájuk miatt nem tudtak a kijelölt idősávban megjelenni. Az eddigi eredmények alapján Királyrévben kevesebb a fertőzött. 

 

Bevezető
FELSŐSZELI/FEKETENYÉK/TALLÓS/KIRÁLYRÉV |

A Galántai járás településein ügyesen megy a tesztelés, általában nem kell hosszas várakozásra számítani a mintavételi pontokon.

Település / hely
FELSŐSZELI/FEKETENYÉK/TALLÓS/KIRÁLYRÉV

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment