Search by category:
Egyéb kategória

Mától kell új sztrádamatrica

Mától kell új sztrádamatrica
Demecs Péter
2021. 01. 31., v – 19:41

2021. február 1., hétfő – 12:00
sztráda

Friss ikon
Off

Törzs

A sztrádamatricák ára egyébként nem változik. 50 euróba kerül az éves sztrádamatrica – az is, amely a naptári évre szól, és az is, amely a vásárlástól számítva 365 napig érvényes. A 30 napos (14 euró) és a 10 napos (10 euró) matrica ára sem változik. A Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság (NDS) szerint ez az utóbbi matrica a legnépszerűbb, eladásaival októberben megelőzte az egy évre szóló elektronikus matricát.  

Mint ahogy arra korábban már figyelmeztettük olvasóinkat, aki rendszeresen matrica nélkül használta a fizetős szakaszokat, az korábban minden egyes napért 150 eurós bírságot kaphatott, de most már havonta csak egy büntetést állítanak ki. Korábban a hatóságoknak két évük volt a büntetés kiküldésére, de a határidőt tavaly ősszel 60 napra szűkítették, így már nem fordulhat elő, hogy egy-egy feledékeny sofőr egy év múlva kapjon egyszerre 12 büntetést.

Ha matrica nélkül hajtottak fel az autópályára, elkerülhetik a bírságot, ha aznap éjfélig vásárolnak egyet, ugyanis az elektronikus rendszer csak másnap kezdi párosítani a rendszámokat és a matricákat. Ha kézbesítik a büntetést, és 15 napon belül kifizeti, elég az összeg kétharmadát téríteni.

Bevezető
Pozsony |

Tegnap véget ért a 2020-as naptári évre vásárolt sztrádamatricák érvényessége, a sofőröknek ezért nem kellene megfeledkezniük arról, hogy mától már új matricára lesz szükségük.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment