Search by category:
Egyéb kategória

Matovič nem zárta ki, hogy a jövőben az orosz és a kínai vakcinát is alkalmazzák Szlovákiában

Matovič nem zárta ki, hogy a jövőben az orosz és a kínai vakcinát is alkalmazzák Szlovákiában
Mészáros Richárd
2021. 01. 31., v – 14:09

2021. január 31., vasárnap – 14:31
Igor Matovič

Friss ikon
Off

Törzs

„Nekem személy szerint nincs kifogásom az orosz vagy a kínai vakcina ellen” – mondta Matovič, aki nem zárta ki, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyását követően az orosz és a kínai vakcinával is oltsanak Szlovákiában.

A kormányfő elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben lehetőség nyíljon arra, hogy az emberek „geopolitikai irányultságainak” megfelelően választhassanak a vakcinák közül.

Matovič ugyanakkor nem támogatja, hogy enyhítsenek a jelenleg érvényben lévő intézkedéseken. Mint mondja, Ausztriában és Németországban is csak akkor enyhítenek, ha az ezer főre eső hétnapos medián értéke 50-re süllyedt.

„A mi jelenlegi helyzetünk körülbelül 13-szor rosszabb”

– tette hozzá. Ennek ellenére reálisnak találja, hogy az alapiskolák első és második évfolyamos diákjai egy héten belül visszakerülhessen az iskolákba.

Boris Kollár

Kollár nem támogatja a tömeges tesztelés következő fordulóját

Pozsony |

„Nem támogatjuk a következő országos tesztelést. Egyik, másik, következő. Ennek véget kell vetni” – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök az RTVS vasárnapi műsorában.

Matovič cáfolta, hogy a koalíción belül egyezség született volna arról, hogy a Covid-automatából kihagyják a tömeges tesztelést, ahogy azt korábban Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter állította. „Ez kitaláció, semmilyen ilyen egyezségről nem tudok. Ez már olyan, mint az óvodában” – mondta Matovič.

A miniszterelnök szerint abban egyeztek meg, hogy február 8-án életbe lép a Covid-automata, a jövőben pedig annak szabályaihoz tartják magukat.

(mr, Denník N)

Bevezető
Pozsony |

Szlovákia a környező országokkal egyeztet arról, miként lehetne több vakcinához jutni, egyelőre azonban a tagállamok többsége kitart az oltóanyagok központi beszerzése mellett – mondta Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő vasárnap.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment