Search by category:
Egyéb kategória

Oltják a Komáromi járás pedagógusait is

Oltják a Komáromi járás pedagógusait is
Vataščin Péter
2021. 02. 19., p – 17:21

2021. február 19., péntek – 17:46
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

Komáromba összesen 500 oltás érkezik, amelyben 480 tanító részesülhet az önkormányzat által elkészített lista szerint. Keszegh Béla polgármester elmondta, a minisztériumnak jelezték, hogy lehetőség szerint Komáromban is engedélyezzék a pedagógusok oltását. A tárcától végül zöld fényt kaptak, így a komáromi kórház rendelőiben elkezdődhet az immunizáció a hétvégén. A polgármester arról is beszélt, hogy nemcsak az önkormányzati fenntartású iskolákat szólították meg, hanem minden komáromi oktatási intézménnyel kapcsolatba léptek. Újságírói kérdésre elárulta, a felmérések alapján magas hajlandóságot tapasztaltak a pedagógusok körében, ugyanakkor azt még nem tudni, hogy mikor kerülnek sorra közülük azok, akik 55 évnél idősebbek.

A járási hivatal részéről Banai Tóth Pál ma reggel egy védőfelszerelésekből álló csomagot adott át Keszegh Bélának, amelyben 517 pedagógus számára 2500 egyszer használatos, valamint 517 darab FFP2 szájmaszk található, 100 darab arcpajzssal kiegészítve. Később a járás más településein dolgozó tanítókat is el fogják látni hasonló védőfelszerelésekkel.

Szó esett az eddigi tömeges tesztelések költségeiről is. Keszegh Béla kifejtette, Komárom esetében 238 ezer euróba kerültek az elmúlt hetek szűrései, a járási hivatalon keresztül pedig már megkapták a költségtérítés első részletét. Banai Tóth Pál ezzel kapcsolatban elmondta, az állam egységesen öt eurót térít meg személyenként. Az első kör árát már kifizették, a továbbiak megtérítése pedig folyamatban van.

Bevezető
Komárom |

Szombaton reggel 8:00-tól megkezdődik a Komáromi járás pedagógusainak oltása az AstraZeneca vakcináival – tájékoztatott pénteken Keszegh Béla komáromi polgármester és Banai Tóth Pál járási elöljáró.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment