Search by category:
Egyéb kategória

Kiderült, hogy szlovák állampolgár a Horvátországban talált rejtélyes nő

Kiderült, hogy szlovák állampolgár a Horvátországban talált rejtélyes nő
Hegedűs Norbert
2021. 09. 23., cs – 15:39

2021. szeptember 23., csütörtök – 16:00
Friss ikon
Off

Törzs

A jelek szerint a nő több éjszakát is kint töltött a szabadban a környéken, ahova csak vaddisznók és medvék látogatnak el néha, egyébként gyakorlatilag teljesen lakatlan. A nőt jelenleg egy rijekai kórházban kezelik, mikor megtalálták, annyira le volt gyengülve, hogy inni sem tudott egyedül. 

Csütörtökön a hatóságok közölték, hogy a nő egy szlovák állampolgár – írja a Guardian. A hatóságok szerint az 57 éves Daniela Adamcovát találták meg a vadonban.

Adamcová 19 évesen valóban Amerikába költözött a szülővárosából, Trencsénből, hogy Santa Monicában divattervezést tanuljon. Ezek után randizni kezdett, majd össze is házasodott egy producerrel (akitől 2000-ben el is vált), aki révén több híreséggel is kapcsolatba kerül, így például elvileg Brigitte Bardot és Barbra Streisand is vett tőle ékszert. 2015-ben egy hajléktalanokat segítő nonprofit szervezet segítségével kapott munkát Los Angelesben, de valamikor 2015 és 2018 között már Írországban épített otthont a hajléktalanoknak. 2018 után visszaköltözött Trencsénbe.

A rendőrség később a nőtől nagyjából 500 méterre talált egy hátizsákot, amelyben csak személyes higiéniai cikkek voltak, iratokat azonban sem a táskában, sem a nőnél nem találtak. A táskában találtak egy pénztárcát is, ami teljesen üres volt, pénz és bankkártya sem volt benne.

A hatóságok szerint az állapota stabil, és jól reagál a kezelésekre. Amint kikerül a kórházból, szociális munkások segítik majd a felépülésben.

(telex)

Bevezető

A nőt vasárnap mentették meg egy elszigetelt szikláról a horvátországi Krk szigeténél, miután kiderült, hogy bár tökéletesen beszél angolul, nincsenek iratai és telefonja, és fogalma sincs, hogy kicsoda.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment