Search by category:
Egyéb kategória

Az állam kész felelősséget vállalni a koronavírus-vakcina lehetséges, hosszú távú mellékhatásaiért

Az állam kész felelősséget vállalni a koronavírus-vakcina lehetséges, hosszú távú mellékhatásaiért
Balaskó Réka
2021. 12. 06., h – 13:23

2021. december 6., hétfő – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a közösségi médián kijelentette, legfőbb célja, hogy a 60 éven felüliek számára kötelezővé tegyék az oltást.

Az oltatlanok azonban negatív véleménnyel vannak a vakcináról. „Elég sokan vannak olyan helyzetben, hogy meg kell indokolniuk maguknak, miért is kapják meg az oltást” – mondta Robert Klobucký, a Szlovák Tudományos Akadémia munkatársa a Markízának.

A televízió értesülései szerint azonban az állam kész lehet felelősséget vállalni a vakcina esetleges hosszú távú következményeiért. A gyógyszerekről szóló törvénymódosításba került bele egy olyan mondat, ami az államot teszi felelőssé az életben és a testi épségben bekövetkezett károkért bármelyik Covid-vakcina beadását követően. Marek Krajčí volt egészségügyi miniszter (OĽaNO) továbbra is módosítani akarja a rendeletet, hogy az az elmúlt évben beadott vakcinákra is vonatkozzon – közölte a Markíza.

Mária Kolíková igazságügyi miniszter szerint az embereknek valóban vannak félelmeik azt illetően, hogy mi történik majd velük az oltás felvétele után, ezért a televíziónak elmondta, erre érzékenyebben kell reagálniuk.

(br, tvnoviny.sk)

Bevezető

A Markíza információi szerint az állam készen áll, hogy felelősséget vállaljon azokért, akiknek a vakcina miatt hosszú távú egészségügyi következményekkel kell számolniuk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment