Search by category:
Egyéb kategória

Heger: A kultúrán is segítünk, ha beoltatjuk magunkat

Heger: A kultúrán is segítünk, ha beoltatjuk magunkat
Nagy Roland
2021. 12. 06., h – 13:34

2021. december 6., hétfő – 13:42
Friss ikon
Off

Törzs

A koronavírus-járvány miatti lezárások komoly anyagi nehézségeket jelentenek a kulturális szektor dolgozóinak, hiszen már hónapok óta szabályozzák a tömegrendezvények létszámát. Az utóbbi két hétben, a szigorított lockdown bevezetése óta a művészek még nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen szinte teljesen betiltották a koncerteket, a színházi előadásokat, a kiállításokat és az egyéb művészeti tevékenységeket is.

Eduard Heger a hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány nem feledkezett meg ezekről az emberekről, amit az is bizonyít, hogy a járvány kirobbanása óta már 111 millió euróval támogatták a kultúrát. A kormányfő ugyanakkor azt is elismerte, ez az anyagi támogatás nem kompenzálja azt, amit a lockdown nélkül el lehetett volna érni.

„Éppen ezért az a cél, hogy ismét olyan feltételeket teremtsünk, amelyben a kultúra zavartalanul működhet”

– jelentette ki a miniszterelnök, majd megjegyezte, az említett célt a magas átoltottsággal és az óvintézkedések betartásával lehetne elérni.

Natália Milanová (OĽaNO) kulturális miniszter a támogatási sémák közül a legutolsót emelte ki, amelyet elsősorban az egyszemélyes kft.-k számára írtak ki. Elmondása szerint ugyanis ezek a személyek szinte semmilyen korábbi támogatásból nem részesülhettek. A szeptember végén kiírt felhívásba 433 jogi személy kapcsolódott be, és több mint 15 millió eurót osztottak ki közöttük.

„A kifizetett pénz nemcsak a járvány negatív hatásait csökkentheti, hanem szerepet játszhat abban is, hogy a művészek újrakezdjék a tevékenységüket” 

– mondta a kulturális miniszter.

(nar, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Az állam a világjárvány kirobbanása óta már több mint 111 millió eurót fizetett ki a nehéz anyagi helyzetbe jutott művészeknek és a kulturális szférában tevékenykedőknek – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment