Search by category:
Egyéb kategória

Turnusokban érkeztek a gyerekek a Mikuláshoz

Turnusokban érkeztek a gyerekek a Mikuláshoz
Tornyai Bianka
2021. 12. 06., h – 13:21

2021. december 6., hétfő – 15:45
Friss ikon
Off

Törzs

A járványhelyzet és a lezárások miatt szinte minden adventre tervezett programot kénytelenek voltak lemondani a nádszegiek, illetve amit meg lehet tartani, az is némiképp módosult.

Mikulás a téren

Advent harmadik vasárnapján karácsonyi vásár, a negyediken pedig Vadkerti Imre koncertje lett volna a Galántai járás nagyközségében, ezek azonban elmaradnak. Kacz Éva, a település polgármestere ezért tartotta fontosnak, hogy legalább a Mikulás ellátogasson Nádszegre, aki hétfő délelőtt meg is érkezett két segédjével, egy angyallal és egy ördöggel, és a főtéren felállított kuckóban várta a gyerekeket édességgel, gyümölccsel. „A járványügyi helyzet miatt nem akartuk, hogy a gyerekek keveredjenek, ezért külön csoportokban érkeznek folyamatosan. Először az óvodások jöttek, majd az alapiskolások osztályonként. Erre nagyon odafigyelünk az oktatási intézményekben is, hogy minél inkább elkerüljük a vírus terjedését” – hangsúlyozta a polgármester.

Korcsolyázás tesiórán

Két évvel ezelőtt nagy sikert aratott a falu főterén felállított műjégpálya, ezért úgy döntött a vezetőség, hogy idén is bérelnek egyet. „Tavaly is szerettünk volna, meg is rendeltük, de a kemény lockdown miatt visszaléptünk. Idén is hasonló a helyzet, de azt gondoltuk, hogy főleg a gyerekeknek muszáj kicsit kimozdulniuk, bolondozniuk a friss levegőn. Azzal, hogy bezárjuk őket, semmire nem megyünk, ezért úgy szerveztük meg, hogy a magyar iskolások hétfőn, szerdán és pénteken, a szlovák iskolások kedden és csütörtökön járnak majd korcsolyázni a testnevelésórákon” – mondta el Kacz Éva. A 16 méter hosszú, 12 méter széles pálya műanyag lapokból áll, így nem kell a fagyokra várni, hogy korcsolyázni lehessen.

Jézuska posta

Szintén hagyomány immár Nádszegen a Jézuska posta. A lényege, hogy a gyerekek levelet írhatnak a Jézuskának, akik szép nádszegi képeslapon kapnak névre szóló üzenetet tőle. Az adventi programokat a község, a kulturális bizottság és a Csemadok helyi szervezete szervezi közösen, az Adventi Ablakok megszervezését pedig a katolikus plébánia vállalta már második alkalommal. „Ezekkel próbálunk ünnepi hangulatot teremteni a lakosoknak, de így, hogy szinte naponta kell mindent átszervezni, módosítani, nagyon nehéz. Hétfő reggelig amiatt izgultunk, nehogy bezárják az iskolákat, mert akkor a mikulás napi ünnepséget is le kellett volna mondani. Ma például három alapiskolás osztály került karanténba, tehát ismét kicsit módosult a sorrend” – tette hozzá a polgármester.

Nádszeg-Mikulás
2021. 12. 06., h – 14:47
Tornyai Bianka
Gallery images

Leírás

Egymást váltották a látogatók a Mikulásnál Nádszegen

Bevezető
Nádszeg |

A járványhelyzet miatt külön csoportokban látogatták meg a Mikulást és segédeit a nádszegi gyerekek a falu főterén. A község egyebek mellett ezzel próbál ünnepi hangulatot teremteni a lakosok számára.

Település / hely
Nádszeg

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment