Search by category:
Egyéb kategória

A szemerei halálkanyar története tovább íródott (galéria!)

A szemerei halálkanyar története tovább íródott (galéria!)
Somodi Géza
2021. 12. 28., k – 11:29

2021. december 28., kedd – 12:01
Friss ikon
Off

Törzs

Mostani történetünk egy három évvel ezelőtti, éppen karácsony előtt bekövetkezett tragédiához kapcsolódik. Az akkori balesetnek három fiatal esett áldozatául. Kimondhatatlan szörnyűség. Emlékükre egy oszlopot emeltek hozzátartozóik. A kanyar azonban továbbra is hordozza a veszélyt.  

Idén december 4-én is történt egy eset, erről mi is beszámoltunk. Akkor a kanyar mellett az alkohol is szerepet játszott, legalábbis a hírek szerint. Ott a Győr felé menet jobb oldali árokban landolt a vétkes kocsija, a másik autó a szalagkorlátban akadt meg. 

De történnie kellett később egy másik esetnek is, mivel a győrieknek szóló Facebook-oldal, a Győrben Hallottam csoport egyik tagja. „N.” ezt az észrevételét osztotta meg december 20-án: 

– A 83-as főút Szemere előtti szakaszán, a 60-as kanyarban állt egy emlékmű egy talán 2 évvel ezelőtti balesett áldozatainak emlékére. Sajnos csak állt, mivel egy kisodródott kocsi kb. 1 hete eltarolta. Szerettem volna, ha esetleg a hozzátartozók tudomást szereznek erről, hogy helyreállíthassák. Ha esetleg valaki ismeri őket, kérem segítsen!  

Mi erről az esetről nem értesültünk, viszont a felhívás nem maradt visszhang nélkül, egy ismerős, vélhetően a hozzátartozók képviselője, „A.” még aznap este válaszolt (neveket szándékosan nem írunk ki): 

– Köszönjük szépen! Menni fogunk és újra helyreállítjuk. Sajnos nem az első! 

És nem az utolsó, tehetjük hozzá, hiszen rá három napra, december 23-án reggel újabb baleset történt ugyanott. Az akkor kisodródott autó a kép tanúsága szerint újfent elsodorta az emlékhelyet, illetve annak maradványát. 

Leírás

A karácsony előtti balesetben egy fiatal nő sérült meg 

De visszatérve a bejegyzésre, jöttek más válaszok is:  

– Nagy szégyen ez annak, aki így ott tudja hagyni. Lehetett volna annyira tökös, hogy „bocsánat, kárt okoztam, de visszaállítom”. Kívánom, hogy legyen álmatlan éjszakája, ha már lelkiismerete nincs. Kedves A., kitartás! 

– Részben egyetértek, részben viszont nem, mivel nem ismerjük a balesett körülményeit, remélhetőleg személyi sérülés ott nem történt. 

– Ön azt írta, hogy egy hete úgy van. Ha sérülés volt, gondolom, aki családtag, a helyszínre ment – én biztos azonnal mentem volna –, csak észrevette, mi történt. Emiatt gondolom, hogy annak vagy a családjának illene helyre hozni, aki okozta ezt. 

– Én nem hibáztatok senkit, hisz balesetek bármikor történhetnek sajnos! Én nagyon remélem, hogy senkinek nem esett baja!   

– Miért nem az elkövető-károkozó állíttatja helyre? Ismeretlen? 

Itt ismét „A.” küldött bejegyzést: 

– Nekem is egy ismerős mondta, hogy látta a posztot, és én is onnan tudom, hogy ez történt. Nem járok azon az útvonalon, ha nem muszáj, a történtek után… Mivel karácsonykor történt a baleset, így nyilván csak akkor és mindenszentekkor megyünk oda. 

Több hozzászóló az okokat kutatta, illetve a kanyarról és az útról mondott véleményt:   

– Hihetetlen, hogy mit művelnek ott az autósok. 

– Kéne állandó kamera vagy rendőrautó, talán az segít!? 

– Vagy egy értelmes úttest. 

– Kicsit szűk, a minőség se olyan jó, na de Magyarországon az utak többsége, hát nem kielégítő!? Kinn van a tábla, villog, mi kell még? (Itt megjegyezzük, hogy korábban valóban működött egy sebességcsökkentésre intő kijelző, de az jelenleg nincs ott, leszerelték, csak az oszlopa áll.) 

– Az első 15 kisodródott autónál én is ezt mondtam. Mire 2 éven belül 28 lett a valós szám, addigra elgondolkoztam, lehet nincs igazam. 

– Minden nap jártam arra évekig, akár 90-nel is simán bevehető. Persze, ha jött szembe kamion, akkor inkább úgy ért oda az ember, hogy elmenjen addigra, vagy okosan a szélén, lassan. Hidd el, ha szélesebb lenne az út, ugyanez lenne! Vannak ilyen helyek a 81-es úton is, hogy érthetetlen módon mennek árokba az emberek. 

– Sose értettem miért? Nem olyan komoly az a kanyar, még nagyobb sebességgel sem. 

Korábban a Győri Új Szó szakértőket is kérdezett a témában, erről itt olvasható cikk.  

Úgy tűnik, végül jól zárul ez az ügy. Már amennyire az ilyen szomorú történek zárulhat jól. Ismét jelentkezett a hozzátartozó, „A.”:  

– Köszönjük mindenkinek, aki hozzáírt vagy megosztotta a posztot! „N.” neked külön köszönjük, hogy kiraktad a posztot! Jelentkezett az úriember, és helyreállítja a síremléket. Vannak még becsületes emberek! 

Azt kívánjuk, a történet itt érjen véget! A kanyar története is. 

A szemerei halálkanyar története
2021. 12. 28., k – 11:46
Somodi Géza
Gallery images

Leírás

Fotók: police.hu, Győri Új Szó

Bevezető
Győrszemere, M83 |

Ha vannak elátkozott útszakaszok, akkor a 83-as főút 63. kilométerszelvényének térsége az. Számos baleset történt más a Győr és Győrszemere-Nagyszentpál közötti kanyarban. Csak most, decemberben kettőről biztosan tudunk, szerencsére emberéletet ezek nem követeltek. De volt egy harmadik is. 

Település / hely
Győrszemere, M83

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment