Search by category:
Egyéb kategória

A Hlas Lengvarský felelősségre vonását követeli Hegertől

A Hlas Lengvarský felelősségre vonását követeli Hegertől
Mészáros Richárd
2021. 12. 30., cs – 23:08

2021. december 31., péntek – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

„A kormány kudarcot vallott a legnagyobb veszélyben levő lakossági csoportok megvédése terén. Ezért felszólítjuk Eduard Heger kormányfőt, hogy lépjen végre és vonja felelősségre az egészségügyi minisztert” – áll a párt állásfoglalásában.

Zuzana Dolinková, a párt alelnöke Lengvarský elutazása kapcsán kijelentette, egy felelős vezetőnek minden körülmények között példát kell mutatnia. „Természetesen nem arról van szó, hogy irigyelnénk tőle a nyaralást, hanem arról az aránytalanságról, hogy mit várnak el a kormány tagjai az emberektől, és mit tesznek ők” – jelentette ki Dolinková.

A Plus 7 Dní hetilap fényképezte le csütörtökön az egészségügyi minisztert és feleségét a pozsonyi repülőtéren, és arról számolt be, hogy Ománba repültek.

Omikron ide vagy oda: Lengvarský szilveszteri kirándulásra ment, állítólag Ománba! (FOTÓK)

A Plus 7 dní napilap közölt felvételeket az egészségügyi miniszterről és feleségéről, amelyeken épp a pozsonyi reptéren bőröndökkel szállnak ki egy autóból.

„Az egészségügyi miniszter a hivatalba lépése óta először ment külföldre üdülni. Be van oltva, már a harmadik, emlékeztető oltást is megkapta, és az elutazás előtt teljesített minden szükséges feltételt és egészségügyi előírást” – reagált Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter sajnálatosnak tartja, hogy Lengvarský szabadságra ment. Úgy érzi, Lengvarský „szociálisan sérült autista”, mint Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, akit korábban azért kritizált, mert Dubajban üdült.

Matovič azt nem vitatja, hogy mindenkinek joga van szabadságra menni. „De ha azt nézzük, hogy vesztésre állunk az oltás gyorsaságát illetően, én szégyellném valahol a strandon süttettetni magam, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne” – jelentette ki.

A Hlas szerint Matovič ezzel kiállította az egészségügyi miniszter bizonyítványát, akinek fontosabb az ománi üdülés, mint az emberéletek védelme az omikron miatt közelgő újabb járványhullám előtt.

Bevezető
Pozsony |

A Hlas Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) felelősségre vonását követeli Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőtől, amiért az egészségügyi miniszter Ománba ment szabadságra, miközben a Hlas szerint kudarcot vallott az oltással.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment