Search by category:
Egyéb kategória

Áremelés az IKEA-nál

Áremelés az IKEA-nál
Sánta Szilárd
2021. 12. 30., cs – 21:30

2021. december 31., péntek – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

A globális ellátási láncok szakadozásával az IKEA korábban több hajó bérlésével, saját konténerek vásárlásával és az árukészletének raktárai közötti mozgatásával igyekezett küzdeni, ám mára elérte azt a pontot, hogy költségei növekedését kénytelen a fogyasztókra hárítani – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság.

A vállalat a nehézségek tartós fennmaradásával számol, ezért átlagosan 9 százalékkal növeli árait, ám ez piaconként változhat a különböző helyszíneket jellemző inflációs nyomások – beleértve a nyersanyagárak és ellátási nehézségek – tükrében. Ezen az sem változtat, hogy a lezárások hatására otthonukba szorult emberek révén a cég termékei iránt jelentősen megnőtt a kereslet.

A vállalat üzleteit felügyelő Ingka Group a belátható jövőben nem számít a szállítási és alapanyagköltségek mérséklődésére, úgy látja a problémák 2022 nagy részében fennmaradhatnak.

Bevezető

A vállalat nem látja, hogy normalizálódnának az ellátási láncok a belátható jövőben, így kénytelen a megnövekedett költségei egy részét a fogyasztókra hárítani.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sánta Szilárd

Read More

Post Comment