Search by category:
Egyéb kategória

Megakadályoztak egy álházasságot Vágsellyén

Megakadályoztak egy álházasságot Vágsellyén

Mészáros Richárd

2023. 02. 27., h – 16:29

Vágsellye |

Megakadályozták egy álházasság megkötését a vágsellyei városházán, amelyért a menyasszonynak 3 ezer eurót ígértek a vőlegény nevében.

A házasságkötést a Migráció Elleni Küzdelem Nemzeti Egységének a közreműködésével akadályoztak meg. A Perzsa fedőnevű akció során az Ausztriában élő, török állampolgárságú 54 éves S.Y. a szelőcei 18 éves M.S.-t próbálta rávenni az álházasságra. Nem ő lett volna a vőlegény, hanem a 28 éves, ugyancsak török E.K.

Házasságközvetítésért S.Y. is busás honoráriumot kapott volna. A vágsellyei anyakönyvi hivatalba az állítólagos jegyesek beadták a kérvényt, és 2023. február 24-én 14.20 órakor megtörtént a házasságkötés. A török E.K. esetében ez már a harmadik álházassági kísérlet volt, amit S.Y. közvetített neki. Az első úgynevezett házasságot tavaly októberben Udvardon kötötte volna a török férfi, B.L. szlovák lakossal, ám a frigy végül meghiúsult. A második házasságát egy V.B. nevezetű hölggyel tervezte, ám ebben az esetben az ara valósággal elmenekült, mert kényszerítették a házasságkötésre. A rendőrség tájékoztatása szerint L.F. és M.S. a már említett S.Y. házasságközvetítővel együtt a leendő menyasszonyt bezárták a tardoskeddi házába a kétéves kislányával együtt. Később az is kiderült, hogy a leendő ara várandós. A rendőrök tájékoztatása szerint végül a községi rendőrségnek, az anyakönyvi hivatal dolgozójának és Tóth Mariánnak, Tardoskedd polgármesterének köszönhetően a frigyre mégsem került sor. A török állampolgárságú E.K. már Medvén van az idegenrendészeten, és el kell hagynia az országot. Az állítólagos menyasszonyokat és a házasságkötőket kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre itélhetik. Embercsempészettel vádolják azt a két elkövetőt, akik a tardoskeddi anyát kényszerítették a házasságra, ami várandós nő esetében akár tizenkét évig terjedő szabadságvesztés is lehet. A szlovák állami rendőrség dolgozói osztrák és német kollégákkal együttműködve göngyölítették fel az ügyet.

Read More

Post Comment