Search by category:
Egyéb kategória

Nyolcvanmillióért sem áll össze a zenekar

Nyolcvanmillióért sem áll össze a zenekar

Juhász Katalin

2024. 02. 01., cs – 15:10

New York |

Tavaly ősszel, amikor a legendás, stílusteremtő, besorolhatatlan Talking Heads zenészei összeültek egy  interjúra a legnézettebb amerikai esti show-ban, a rajongók zöme biztos volt benne, hogy újra összeállnak, legalább egy koncert erejéig.

A zenekar  már 1977-es bemutatkozó albumával nagy port kavart, később pedig szupersztárok lettek. Frontemberük, David Byrne máig fontos szereplője az igényesebb könnyűzenei szcénának.

A Stop Making Sense című koncertfilm 40. évfordulója alkalmából ismét reflektorfénybe került a zenekar, olyannyira, hogy a felújított változat listavezető lett. A kaliforniai Coachella fesztivál fő szervezője állítólag 10 millió dollárt ajánlott fel nekik egyetlen fesztiválfellépésért, a Live Nation jegyiroda pedig ezen felbuzdulva 80 millió dollárt kínált egy 7-8 állomásos Talking Heads-turnéért, ám hamar kiderült, hogy egyik összeg sem győzte meg a zenészeket. Így már szinte biztos, hogy soha többé nem áll össze az 1970–80-as évek egyik legizgalmasabb alternatív csapata, amely hivatalosan 1991-ben oszlott fel. 

Read More

Post Comment