Search by category:
Egyéb kategória

Izraeli légicsapásokban többen meghaltak Rafahban és Dir al-Balahban

Izraeli légicsapásokban többen meghaltak Rafahban és Dir al-Balahban

Mészáros Richárd

2024. 02. 03., szo – 17:33

Izraeli légicsapásokban meghalt 18 ember a Gázai övezeti Rafahban és Dir al-Balahban – közölték a gázai egészségügyi hatóságok szombaton.

Rafah város a Gázai övezet déli részén fekszik az egyiptomi határnál. A térség lakosságának jelentős része odamenekült az izraeli hadsereg hadműveletei elől. Gázai tisztségviselők közlése szerint egy rafahi lakóházat ért találat következtében 14 ember meghalt, köztük nők és gyerekek.

Dir al-Balahban, ahol szintén nagyon sok belső menekült zsúfolódott össze, négy ember vesztette életét egy légicsapásban.

A gázai hatóságok azt is közölték, hogy 27 ezer fölé emelkedett az izraeli csapások halálos áldozatainak száma október óta az övezetben. Csak az utóbbi 24 órában 107 ember halt meg, és félő, hogy több ezren a lebombázott épületek romjai alá szorultak – tették hozzá.

Az utóbbi napokban több tízezren menekültek Rafahba, miután az izraeli hadsereg múlt héten nagy erővel kezdte támadni Hán-Júniszt. Joáv Galant izraeli védelmi miniszter csütörtökön azt mondta, Rafah felé folytatják az előrenyomulást.

Egy magas rangú Hamász-tisztségviselő és több helyi lakos arról számolt be szombaton, hogy a palesztin szervezet – azokon a területeken, ahonnan az izraeli erők már kivonultak – újra elkezdett rendőri erőket telepíteni, és ismét elkezdett fizetést adni egyes civil tisztségviselőknek.

Read More

Post Comment