Search by category:
Egyéb kategória

Forma-1 – A Red Bull vizsgálatot indított Christian Horner ellen

Forma-1 – A Red Bull vizsgálatot indított Christian Horner ellen

Mészáros Richárd

2024. 02. 05., h – 20:38

Vizsgálatot indított a Forma-1-es világbajnoki címvédő Red Bull istálló a csapatfőnök Christian Horner ellen „nem megfelelő viselkedés” miatt.

Az 50 éves szakembert hírügynökségi értesülés szerint a brit központú csapat szakmai stábjának egyik tagja vádolta meg, de Horner kategorikusan tagadta az állításokat.

„Teljes egészében visszautasítom ezeket a vádakat” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöki posztját 2005 óta betöltő brit sportvezető.

A Red Bull osztrák energiaital-gyárnak – az F1-es istálló tulajdonosának – az egyik szóvivője hírügynökségi megkeresésre reagálva elmondta, a vállalat „független vizsgálatot indított” az ügyben.

„Ez a folyamat már elindult és külsős szakjogászok vezénylik. A cég az ilyen eseteket kifejezetten komolyan veszi, a vizsgálatnak pedig a lehető leghamarabb le kell zárulnia, addig azonban nem lenne helyes további kommentárt hozzáfűznünk” – mondta a szóvivő.

Christian Horner csapatfőnöksége alatt hét egyéni és hat konstruktőri vb-címet nyert a Red Bull, amely tavaly a 22 futamból 21-en diadalmaskodott, Max Verstappen pedig sorozatban harmadik világbajnoki sikerét könyvelhette el, miközben rekordot állított fel azzal, hogy egymás után tíz nagydíjon győzött.

A Red Bull a tervek szerint jövő héten csütörtökön mutatja be az idei versenyautóját. A Forma-1-es idény március első hétvégéjén rajtol Bahreinben.

Read More

Post Comment