Search by category:
Egyéb kategória

Újabb kiterjedt orosz légitámadás-sorozat érte Ukrajnát

Újabb kiterjedt orosz légitámadás-sorozat érte Ukrajnát

Mészáros Richárd

2024. 02. 07., sze – 17:12

Oroszország több hullámban rakétacsapásokat mért Kijevre és más ukrán városokra szerda hajnalban – közölték ukrán tisztviselők, kiemelve, hogy a lelőtt rakéták lehulló darabjai miatt a főváros több részében megszűnt az áramszolgáltatás.

A légitámadásoknak országszerte több halálos és sebesült áldozatuk van.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester közlése szerint az ukrán fővárosban négy halálos áldozatról és több mint harminc sebesültről tudnak. Találat ért egy toronyházat is.

Az EU Kijevben tartózkodó külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét, Josep Borrellt is biztonságba kellett menekíteni a reggeli légiriadó miatt. „Ez a bátor ukrán emberek mindennapi realitása azóta, hogy Oroszország megindította jogtalan agresszióját” – írta Borrell az X-en.

Ukrajna egész területén légiriadó volt érvényben.

Ukrajna legnagyobb magántulajdonú energetikai vállalata, a DTEK közölte, hogy a főváros Dnyiprovszkij kerülete részben áram nélkül maradt. Szemtanúk közlése szerint a központi kerületekben megszakadt az áram- és vízszolgáltatás, és robbanások hallatszanak.

A dél-ukrajnai Mikolajiv polgármestere, Olekszandr Szenkevics szerint egy ember meghalt, és legalább hatan megsebesültek egy súlyos légicsapásban, amely 20 ház tetejét szakította le, és gáz- és vízvezetékeket rongált meg a kikötővárosban.

Oleh Szinyehubov, az északkelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója arról számolt be, hogy az orosz rakéták a megyeközpont, Harkiv nem lakossági infrastruktúráját érintették.

Read More

Post Comment