Search by category:
Egyéb kategória

Bálint-napi véradás a galántai kórházban

Bálint-napi véradás a galántai kórházban

Tornyai Bianka

2024. 02. 08., cs – 11:51

GALÁNTA |

Ismét megszervezik a Bálint-napi véradást a galántai kórházban. A véradókat ünnepi díszítés, apró meglepetés, frissítő várja és megtudhatják, milyen a vércsoportjuk.

Rendhagyó véradást szerveznek Bálint-nap alkalmából a Penta Hospitals galántai intézményének hematológiai-transzfuziológiai osztályán, ahol ünnepi reggelivel és díszítéssel, a pároknak és egyéneknek apró ajándékokkal, édes meglepetéssel és frissítővel várják az önkénteseket. A kellemes hangulatú véradáson a véradók azt is megtudhatják, milyen a vércsoportjuk.

„A hematológiai-transzfuziológiai osztályokon dolgozó egészségügyi szakemberek gyakran tapasztalják, hogy a véradók nem ismerik vércsoportjukat. Súlyos autóbaleset, hirtelen vérveszteség vagy más orvosi komplikációk és váratlan helyzetek esetén azonban elengedhetetlen, hogy ismerjük a vércsoportunkat és az Rh-faktort. Válsághelyzetekben ez segíthet megmenteni az életünket és szeretteink életét. Éppen ezért a kórház egy rendhagyó Bálint-napi élményt ötvözött a vércsoportok megismerésével”

– tájékoztatott Bianka Krejčíová, a Penta Hospitals PR-szakembere. A speciális véradásra február 14-én, 15-én és 16-án 7 és 10 óra között várják a véradókat.

Read More

Post Comment